Kritikken raste mot «Paradise Hotel» og Nent i februar etter at det ble kjent at de skulle gjennomføre innspillingen av to nye sesonger av det populære realityprogrammet i Mexico, til tross for den pågående pandemien.

Flere reagerte på at programmet trosset UD sine reiseråd, samtidig som liknende programmer som Discoverys «Ex on the Beach» og TV 2s «Love Island» satte innspillingen til Norge eller droppet en kommende sesong.

Les også: Avkrefter usikkerheten rundt norske «Paradise Hotel» etter skandalen i Sverige

Pressekontakt i Nent, Thomas Horni, kunne på det tidspunktet forsikre overfor VG om at innspillingen skulle foregå under strenge smittevernsregler og trygge omstendigheter.

Nå kan imidlertid Nent bekrefte overfor Nettavisen at innspillingen av den kommende sesongen på et tidspunktet ble satt på pause etter at det ble oppdaget et koronatilfelle under produksjonen.

Koronautbrudd under innspilling

På grunn av beskyttelse av personvern ønsker ikke Nent å gå ut med navn på hvem som ble smittet, men de kan fortelle at det er en deltaker det er snakk om.

– I siste halvdel av april var vi ferdige med innspillingen av sesong 14 av «Paradise Hotel» i Mexico – uten noen tilfeller av korona. Etter dette ankom deltagerne som skulle være med i sesong 15, og en av disse deltagerne testet positivt for korona etter ankomst på settet, sier programdirektør i Nent, Christian Meinseth, til Nettavisen.

Les også: Sletter svensk «Paradise Hotel»-sesong etter anklager om overgrep

– Vedkommende ble umiddelbart isolert fra alle andre deltagere og crew, og ingen andre deltagere eller crew ble smittet. Innspillingen av sesong 15 ble på grunn av dette noe forsinket, men er nå avsluttet uten ytterligere smittetilfeller, legger han til.

Videre forteller Meinseth at de på forhånd hadde gode rutiner på plass dersom en slik situasjon skulle oppstå, og at både de andre deltakerne og crewet ble testet daglig i en periode etter at deltakeren fikk påvist smitte. Ingen andre testet positivt under innspillingen.

Flere skandaler

«Paradise Hotel» har de siste ukene skapt store overskrifter av også helt andre grunner enn korona.

I slutten av april ble det kjent at den svenske versjonen av realityprogrammet «Paradise Hotel» ble satt på pause etter at en mannlig deltaker ble anklaget for overgrep av flere av de kvinnelige deltakerne.

Les også: Avkrefter usikkerhet rundt norske «Paradise Hotel» etter skandalen i Sverige

Det hele endte i en katastrofe-sesong som til slutt ble tatt av skjermen. Saken ble politianmeldt av både Nent, som er bestiller av realityprogrammet, og de fornærmede kvinnene, etter en intern etterforskning.

I mars var Nettavisen på plass i Mexico for innspillingen av den til nå dyreste norske sesongen av «Paradise Hotel».

Etter det Nettavisen erfarer skulle årets sesong sendes på TV kort tid etter innspillingen. Etter skandalen i Sverige, og en tyst norsk produksjon, startet imidlertid spekulasjonene om det i det hele tatt blir en norsk sesong av reality-programmet.

Overfor Nettavisen kunne derimot kanalen tidligere denne måneden avkrefte spekulasjonene og bekrefte at det uansett blir en ny sesong av «Paradise Hotel» på norske skjermer.