– For å være ærlig skjønte jeg ikke helt hvorfor de ville ha med meg av alle mennesker. Jeg tenkte dette var en form for skjult kamera, sier Valen til Nettavisen og avslører at han er blitt spurt av Eurovision til å sitte i en jury som skal bedømme årets Eurovision-bidrag.

Les også: Kristian Valen: – Jeg vil heller se slik ut enn å gå tilbake til den helvetes alkoholen (+)

Da Kristian Valen fikk forespørselen om å sitte i Eurovision-juryen på e-post, trodde han først det bare var tull, og tok seg ikke bryet med å svare. Da det tikket inn flere henvendelser, måtte han til slutt ta det på alvor.

– Dessuten ser jeg heller ikke på meg selv som en typisk Eurovision-mann, legger han til.

Redd for at de har valgt feil mann

Eurovision kan bekrefte overfor Nettavisen at Valen er blitt plukket ut til å sitte i en jury bestående av tidligere deltagere i Melodi Grand Prix. Denne juryen er imidlertid ikke hovedjuryen i Eurovision, men en «Euro Jury» som hvert land har og som består av tidligere deltakere.

Les også: Subwoolfer vant Melodi Grand Prix 2022 og skal representere Norge i Eurovision

– Vi har spurt Kristian Valen om å sitte i «The Euro Jury», der tidligere Eurovision- og nasjonale deltakere bedømmer Eurovision-bidragene, sier Anthony Granger, talsmann i Eurovoix som er ansvarlig for juryen, i en epost til Nettavisen.

Valen er derfor sannsynligvis invitert på bakgrunn av sin deltagelse i Melodi Grand Prix i 2017.

«Euro Jury-en» har imidlertid ingen påvirkning på selve resultatet, understreker Eurovision.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle sitte i en jury. Jeg har ikke peiling på noe av dette her, ler Valen og kan ikke forstå at Eurovision ønsker å ha med han i en jury til tross for sin egen Melodi Grand Prix-deltakelse.

– Jeg tør ikke spørre hvorfor de har valgt meg før jeg har levert fra meg alle stemmer og svar. Hvis de har valgt meg ved en feil, er det for sent å trekke det tilbake, fortsetter han og sier at det aldri var et alternativ å takke nei til noe så stort.

Roser nivået i årets Eurovision

Selv om det hele er svært komisk for Kristian Valen tar derimot jobben svært seriøst.

Overfor Nettavisen innrømmer han at han allerede har hørt gjennom alle bidragene, og roser bidragene opp i skyene. Ifølge Valen er det svært høyt nivå i årets sangkonkurranse.

– Jeg tror det kan bli vanskelig å bedømme, jeg har aldri opplevd at det har vært med så mange bra sanger før, sier Valen og gleder seg til hele går av stabelen i mai.