Kristin Davis (56) slo virkelig gjennom som skuespiller da hun i 1998 kapret rollen som Charlotte York i den ikoniske TV-serien «Sex & Singelliv».

Sammen med skuespillerne Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon og Kim Cattrall, spilte de de fire unge kvinnene Charlotte, Carrie, Miranda, og Samantha fra New York, som alle var på jakt etter alt livet har å by på fram til 2004. Siden kom det også ut to filmer, en i 2008 og en i 2010.

Les også: (+) «Sex og singelliv» er beryktet for drøye scener, men én scene ble så ille at den aldri er vist

I fjor ble det derimot bekreftet at den opprinnelige serien fikk en oppfølger, og i desember kom den endelig. «And Just Like That» er satt til elleve år etter den siste filmen kom.

Sammenliknes med yngre utgave av seg selv

Men som nevnt er det over 20 år siden starten av serien, og hovedrolleinnehaverne har naturligvis blitt både eldre og endret seg i utseende siden vi først ble kjent med dem. Det har ikke bare vært enkelt.

I et intervju med NewBeauty forteller en åpenhjertig Davis at det har vært en stor utfordring å bli eldre i rampelyset, og spesielt det å gå inn i sin gamle rolle.

- Det kan være utrolig stressende å bli eldre og hele tiden bli sammenlignet med en mye yngre versjon av deg selv, sier hun.

Selv tror Davis at det hadde kanskje ikke vært like stressende om hun hadde et mer normalt liv utenfor rampelyset.

- Jeg er frisk, jeg er sterk og jeg har min tre år gamle sønn som jeg kan bære på, så alt er egentlig bra. Men nei, jeg er på TV, der hver eneste bit av mitt fysiske vesen blir analysert, sier hun og fortsetter:

- Den delen har alltid vært veldig stressende og vanskelig for meg. For selv om jeg kan se tilbake i livet mitt og tenke «Åh, jeg så bra ut da», tenker du aldri på det på der og da.

Les også: Kristin Davis avslører sin verste sexscene i «Sex og singelliv»

Vanskelig å oppnå skjønnhetsidealene

Både Davis og hennes medskuespillere, Sarah Jessica Parker og Cynthia Nixon, har alle opplevd at folk kommenterer på deres eldende utseende etter at det begynte å spres bilder fra innspillingen til serien.

Davis sier i intervjuet at hun tror paparazzifotografene var konstant på jakt etter lite flatterende bilder av trioen i løpet av de lange dagene på innspilling.

- Det kommer til å være dårlige bilder, og folk kommer til å snakke om dem. De vil snakke om både håret og ansiktet ditt, og alt mulig annet. Det er bare sånn det er, spesielt i denne bransjen.

Les også: Reagerer på HBO-spoiling av «Sex and the City»-oppgfølger: – Vil kun tjene penger

Men det er ikke bare kvinner i rampelyset som kan tenke det er en utfordring å bli eldre. Davis understreker at hun tror kvinner generelt, uansett om de er kjente eller ei, føler på at det er vanskelig å oppnå skjønnhetsidealene når man blir eldre.

- Jeg liker å tro at det er mer til livet enn hvordan vi ser ut. Men det er umulig å unngå i vår kultur at mens man blir eldre – spesielt som kvinne – betyr det mye hvordan man ser ut. Det er en stor, kulturell samtale vi må ta. Men akkurat nå er det vanskelig.

- Kvinnefiendtlig

Det er ikke bare Davis som har kjent på at kvinner opplever stadig kommentarer på eget utseende når de blir eldre. Også Sarah Jessica Parker raste mot utseendekommentarer i fjor høst.

I et intervju med Vogue gikk Parker hardt ut mot kritikerne som har kommentert på hennes og kollegenes eldende utseende.

– Det er så mye kvinnefiendtlig snakk om oss. som aldri ville skjedd hvis vi var menn, sier Parker til magasinet og påpeker at «alle» er opphengt i hennes grå hår.

Les også: Sarah Jessica Parker raser etter utseende-kommentarer: – Kvinnefiendtlig

For etter at Parker ble fotografert på lunsj med programleder Andy Cohen (53) i sommer, gikk bildene viralt.

– Jeg sitter ved siden av Andy Cohen og han har grått hår, men han er fantastisk. Hvorfor er det greit når det er ham? spurte skuespilleren seg.

At kvinner får mer kommentarer enn menn på sitt eldende utseende, er noe kvinner i rampelyset har måttet tolerere i årevis. Men i en tid hvor Instagram, Twitter og TikTok dominerer, føler Parker at granskingen av folks utseende bare har blitt verre.

– Det føles nesten som om folk ikke vil at vi skal ha det bra med hvor vi er, nesten så de nyter å se oss ha det dårlig med hvem vi er i dag – uansett om vi ønsker å eldes naturlig og ikke se perfekt ut eller om man gjør noe for å føle seg bedre, sa hun og la til:

– Jeg vet hvordan jeg ser ut. Jeg har ikke noe valg. Hva skal jeg gjøre med det? Slutte å aldres? Forsvinne?

Les også: «Baywatch»-stjernens sex-tape gikk verden rundt: Slik påvirket det livet hennes