Det skjer mye i livet til influenser Kristin Gjelsvik om dagen (35), som nå for tiden er i prosessen med å flytte til Stavanger med samboer Dennis Poppe Thoresen (31) og sønnen Falk (3).

Les også: Selger drømmehuset til flere millioner: – Kjøpte det for en rimeligere pris

Midt i bygging av nytt hus og å selge det forrige huset, har denne uken bydd på en opplevelse utenom det vanlige.

En liten dagstur til Stavanger skulle etter planen skje udramatisk, men slik ble det mildt sagt ikke for influenseren.

Måtte kaste opp

Det korte besøket til Stavanger skulle vise seg å være flyturen fra helvete for 35-åringen. Lite visste hun hvor turbulent flyturen skulle bli da hun tok av fra Gardemoen på tirsdag. I retrospektiv mener hun at det var den verste dagen å fly på.

– Det var en berg-og-dal-bane av en tur, forteller Gjelsvik til Nettavisen.

Med kraftige vindkast på 25-28 m/s ifølge Yr, var ikke Gjelsvik forberedt på hvor turbulent den korte flyturen skulle bli.

35-åringen er vanligvis godt kjent med å fly og har aldri opplevd noe form for flyskrekk. Det var ikke før hun ble mor i 2019 at angsten for å fly ble vekket til live, og etter noen år med reiseforbud og pandemi har flyturer blitt satt på pause.

Det fikk Gjelsvik kjenne på under tirsdagens flytur:

– Nå syns jeg det er skikkelig ubehagelig å sette meg i et sete på et fly. Det er en kjip utvikling, jeg vil ikke ha det sånn.

At hun i en alder av 35 har fått en ny frykt mener hun selv er irrasjonelt, og hun legger ikke skjul på at hun finner sammenhengen mellom flyskrekken og morsrollen vittig.

– Det finner jeg meg ikke i, faktisk, sier hun spøkefullt.

Les også: Pilot: - Så farlig er egentlig turbulens

Takket være sunn fornuft skjønte hun fort at det ikke ville stå mellom liv og død, men opplevelsen beskrives likevel som dramatisk. Da flyet ristet på det verste måtte både hun og sidemannen klamre seg fast i setet.

Da Gjelsvik omsider landet trygt i Stavanger endte ikke dramatikken der med det første. Rett fra flyplassen hoppet hun på flybussen inn til sentrum. Det angrer hun sårt på.

Turbulensen og den oppskakende opplevelsen viste seg til slutt å bli for mye for Gjelsvik. Og etter en tur med flybussen var hun nødt til å løpe til nærmeste offentlige toalett for å kaste opp.

«Jeg kan faktisk ikke fly til Stavanger igjen etter dette», skriver hun spøkefullt i en Instagram-historie.

I det åpenhjertige innlegget på sin Instagramkonto forteller 35-åringen at det er etter hun ble mamma hun fikk dødsangst for å fly.

Uventet respons

Gjelsvik er imidlertid ikke den eneste som til tider kjenner på at flyskrekken tar overhånd. I kommentarfeltet har det rent inn kommentarer fra mødre som befinner seg i samme situasjon.

«Ja akkurat sånn er det. Aldri redd for å fly før jeg ble mamma og nå er ungene 18 og 24 og jeg må bruke valium før jeg setter meg inn i et fly! Håpløs», skriver en bruker.

Videre skriver en annen bruker:

«Kjenner meg igjen. Fikk høydeskrekk etter jeg ble mamma . Før barn hoppet jeg i strikk, nå er 2 meter kjempe høyt og skummelt».


Les også: Slik reagerte Kristin Gjelsvik da brevet fra barnevernet kom

Overfor Nettavisen legger ikke Gjelsvik skjul på at hun er overveldet over responsen hun har mottatt etter hun delte innlegget:

– Det som er så interessant er at mange i kommentarfeltet skriver at de generelt har blitt mer redde etter de har født, men spesielt for å fly. Det betyr jo at det kanskje er en sammenheng med redselen etter fødselen.

Videre legger hun til:

– Du vet jo at du har noen som er avhengig av deg, så du kan ikke akkurat stryke med heller.