Kristin Gjelsvik har tilbrakt flere år i rampelyset, og har ved flere tidligere anledninger tatt sterkt til orde for frivillig barnløshet.

I dag, under Vixen Influencer Awards, kunne hun imidlertid avsløre at hun er gravid i sjuende måned.

- Det har vært vanskelig å skjule det. Vi har hatt behov for å la dette synke inn uten å dele det med offentligheten. Vi hadde også lyst til å prøve å holde det hemmelig så lenge som mulig, og avsløre det på en morsom måte når tiden var inne for det. Vixen er jo definitivt en morsom arena for å avsløre noe slikt, sier hun, før hun legger til:

- Jeg har gjemt meg bak store strikkegensere, og aldri gått noen steder hvor jeg blir nødt til å ta av meg jakka i flere uker. Det føles godt og endelig kunne avsløre det, sier hun til Nettavisen.

Begynte å gråte

Gjelsvik har tidligere gitt lange intervjuer om hvorfor hun aldri ønsker seg barn, og rast over presset fra medier og andre aktører i samfunnet har forventet det av henne.

I et langt blogginnlegg fra 2017 skrev hun blant annet:

«Er det virkelig så rart at jeg som snart 31-åring verken har eller har lyst på barn? Er det så rart at jeg helt uten å nøle, kan se for meg et liv uten kids? Er det virkelig så sjukt og forkastelig, at jeg ser på et barnefritt liv, som drømmelivet? Jeg fungerer jo så vidt det når jeg til og med kan styre hverdagen selv, og tør ikke tenke på hvor kaotisk det ville blitt, om det var en baby som satt agendaen».

Da hun fikk beskjed om at det allerede befant seg en liten krabat i magen hennes, ble likevel alt snudd opp ned.

- Det er noe som endrer seg med en gang du får beskjeden om at det faktisk er et barn der nede. Verden snur seg på hodet, sier hun, før hun legger til:

- De første timene satt jeg bare på gulvet og gråt i full panikk. Jeg hadde fullstendig lockdown, men vi pratet oss gjennom det. Jeg er utrolig glad for at jeg har en partner som forstår meg så godt, og som også forsto alle reaksjonene mine.

Dro til USA

Kristin fant ut av graviditeten i september, etter at mensen hadde uteblitt en stund. Etter å ha kommet seg over sjokket av at graviditetstesten var positiv, tok hun seg turen til legen. Der fikk hun bekreftet at hun allerede var ni uker på vei.

Noen dager senere skulle hun og kjæresten, Dennis Poppe, dra på ferie til USA i tre uker. På den måten ble valget tatt litt for henne.

- Jeg hadde jo i utgangspunktet vært innstilt på abort, men jeg ble mye mer usikker når barnet plutselig var i magen min. Legen var også åpen om at jeg hadde muskelknuter i livmoren min, og at dette derfor kunne være min eneste sjanse til å få barn. Det fikk meg til å tenke, og når det i tillegg var slik at det var for sent å ta abort etter ferien, ble det som om avgjørelsen allerede var tatt for meg. Jeg valgte å beholde barnet, sier hun.

LES OGSÅ: Stor studie: Babyer med fedre over 45 år, kan ha større risiko for helseproblemer

Gjelsvik er også opptatt av å forklare at det er noe helt annet å gå inn for å få barn, enn å deretter velge å beholde det når det allerede er i magen.

- Det at det ikke passer helt å få et barn akkurat nå, og at jeg ikke har lyst på barn i utgangspunktet, er et helt greit argument for å ikke sette et barn til verden. Jeg mener imidlertid at det argumentet ikke holder like mye vann når barnet allerede eksisterer, og det er snakk om å fjerne det, sier hun, før hun legger til:

- Jeg hadde rett og slett ikke hjerte til å fjerne det. Det var noe i meg som ville beholde det.

Mange forventninger

Gjelsvik er åpen om at hun har kjent på forventningene fra omgivelsene etter graviditeten.

- Det er jo liksom forventa at du som kvinne skal bli glad for en graviditet. Det skal være noe av det vakreste som finnes, men den følelsen har ikke jeg fått, sier hun.

Likevel understreker hun at hun nå gleder seg til å oppdra et lite menneske sammen med kjæresten.

- Det blir jo utrolig spennende å se hva slags menneske vi klarer å oppdra sammen. Jeg gleder meg til det, men føler meg overhodet ikke forberedt. Det eneste vi har gjort så langt er å kjøpe en barnevogn fra Finn, sier hun.

Gjelsvik ønsker ikke å røpe kjønnet på barnet. Det vil bli røpet i løpet av Viafree-serien «Kristin & Dennis: 1+1=3». Der får vi følge Gjelsvik og Poppe gjennom graviditeten.