I Nettavisen-podkasten «Schendis» forteller influenser Kristin Gjelsvik (34) åpenhjertig hvordan koronapandemien har påvirket både henne selv og resten av familien hennes.

Gjelsvik har nemlig en MS-syk mor, og hun har derfor måttet være ekstra forsiktig rundt henne.

– Det har jo vært en ekstra risiko, for hun er absolutt i risikogruppen. Så jeg har ikke klemt mamma siden i fjor... Fy faen, som jeg gleder meg til å klemme mamma, deler hun.

Les også: (+) Kristin Gjelsvik fikk et sterkt møte med eks-kjæresten en siste gang før han døde

34-åringen fra Bergen er kjent for å sparke fra seg når hun ser ting hun er uenig i, og hun sier gjerne fra dersom hun føler det trengs. Og med tanke på familiesituasjonen har det under pandemien dukket opp spesielt én ting hun ikke liker.

– Fuck off

Og det hun reagerer på er noe flere har vært svært kritiske til det siste året, nemlig utenlandsreiser.

Flere influensere har trosset myndighetenes reiseråd under pandemien og reist til varmere strøk, noe som får Gjelsvik til å se rødt – spesielt med tanke på det mange andre har ofret.

– Jeg blir ekstra provosert når jeg ser influensere stikker til gudene vet hvor, bare for å skape innhold til Instagram. Fuck off, sier jeg da, freser Gjelsvik i podkasten, tydelig engasjert.

– Her kan vi ikke klemme foreldrene våre engang... Også tar noen seg den friheten. Sånt blir jeg blir forbannet over.

Les også: Ønsker lovendring for realityproduksjoner: – Vil ikke gjøre voldsdømte til realityhelter på TV

– I fornektelse

I podkasten forteller Gjelsvik også hvordan morens alvorlige diagnose har påvirket henne opp gjennom.

Influenserens mor fikk diagnosen da datteren var bare tre måneder gammel, men det er først de senere årene hun har begynt å bli synlig dårligere, forklarer Gjelsvik i podkasten.

– Så hun fikk diagnosen veldig tidlig, men heldigvis en ganske mild variant. MS er jo en helt forferdelig sykdom, og enten kan det gå veldig fort før du blir betydelig syk og veldig dårlig, eller så går det trinnvis. Du er lenge på et stabilt nivå, så faller du ned et trinn, så går det dårligere og dårligere. Og det er det tilfellet vi ser på mamma, sier hun.

Les også: Kathrine Sørland gjenforent med eksmannen

Gjelsvik opplevde derfor ikke moren så veldig syk da hun var yngre, noe hun er veldig glad for.

– Det er helst i løpet av de siste ti årene vi har sett en betydelig forverring. Det er jo helt jævlig å være vitne til noe sånt. Jeg tror nok en del av meg er i fornektelse, sier hun.

– Men vi får bare håpe hun får det så fint som mulig, så får vi prøve å tilrettelegge så godt vi kan, avslutter hun.

Hyllet moren på morsdagen

Også tidligere har Gjelsvik satt ord på sorgen over morens MS-diagnose, blant annet på bloggen sin.

Da den populære influenseren feiret sin første morsdag i fjor, valgte hun å hylle moren sin for måten hun ikke lar sykdommen stoppe henne i rollen som både mor og mormor.

«Sykdommen begrenser kanskje hva du er fysisk i stand til å gjøre, men den setter ingen begrensinger på den enorme kjærligheten du gir til Falk», skrev hun i innlegget den gang.

«Å ha en MS-syk mamma er for meg en stor sorg… Det gjør vondt å vite at den du elsker aller høyest – som alltid har gjort sitt ytterste for at du skal ha det bra, og for å gi deg en trygg oppvekst, lider av en uhelbredelig sykdom», la hun til, og skrev at at det er vondt å se at sin store heltinne ikke lenger i fysisk stand til å gjøre de «enkleste» ting i hjemmet.