- Jeg har lekt med tanken på å adoptere, sier Kristoffer Joner.

Han har hovedrollen i filmen «Hjertestart», som har premiere denne uken. Her spiller han en adoptivfar som ikke elsker sitt eget barn. Når kona dør, blir han lamslått av sorg. Men rotasjonsarbeideren i Nordsjøen forstår heller ikke hvordan han skal ta seg av sønnen. Han har lite tålmodighet og forstår ikke alltid barnet.

I virkeligheten har Joner en datter på 13 år, og han har lagt tanken om adopsjon fra seg.

- Jeg har jo et barn, og jeg er fylt opp av det. Men jeg dagdrømmer innimellom om hvordan det kunne vært. Jeg er så glad i barn, smiler han.

Kunne ikke få barn

For noen år siden var ikke tankene om adopsjon langt unna å bli en realitet. Joner forteller at da han spilte inn filmen «Himmelfall» i 2002, hadde han en ulykke.

- Jeg fikk en sterk forfrysning som førte til at jeg ikke kunne få barn - og jeg visste ikke om det var en varig skade, sier han.

Dette var en tøff beskjed å få.

- Jeg ville så gjerne ha barn, så jeg måtte begynne å tenke: «Hvis jeg skal ha barn, og dette vedvarer, så må jeg adoptere». I slike tilfeller bryr du deg ikke om ventetid, da vet du bare at du må gjennom det for å få barnet ditt. Så jeg tenkte mye på det i den perioden. Da ville jeg ikke brydd meg om tid og byråkrati, sier han.

- Jeg tror at jeg er en bra pappa

Heldigvis var ikke skaden varig, og Joner fikk datteren sin noen år senere. Vi spør hvordan han er som far.

- Jeg er superbra, ler han, og fortsetter:

- Hva er en god forelder og en dårlig forelder? Hva er definisjonen på det? Jeg tror at jeg er en bra pappa. Og jeg gjør noen feil - men jeg ser ikke på det som feil, men en del av å være menneske, sier han.

Finnes «perfekte foreldre»?

Han tror ikke det finnes perfekte foreldre.

- Hva er egentlig en perfekt forelder? Er det en som møter deg om morgenen med et digert smil? Det er bare spooky! ler han.

Selv om foreldrerollen kan være krevende, er man heldigvis forelder uansett hvor utfordrende ting kan være. Det beroliger Joner.

- Man er stuck med den forelderen man har. Jeg er pappa uansett, på godt og vondt. Når datteren min blir voksen, vil hun ha minner, både gode og dårlige. Hun har ikke noe valg, jeg er alltid pappaen hennes, smiler han.

Se traileren til «Hjertestart»:

HTML EMBED
embedNAvideo("byHrtJ8gcwBZWz8-QjODWQ", false)