Forrige uke avslørte flere av årets «Farmen kjendis»-deltakere overfor «God kveld Norge» at de hadde smuglet en rekke varer fra utsiden inn på årets «Farmen kjendis»-gård.

Prislappen på det hele skal ha vært over 30.000 kroner, og enkelte av deltakerne skal blant annet ha fått sneket inn sjokoladeplater, kebabruller, rødvin, sprit, kaffe, saft og olje.

Les også: Kjersti Grini tar til tårene etter stjeling på «Farmen kjendis»: – Jeg kunne like gjerne vært hjemme

Avsløringen har skapt reaksjoner både blant enkelte av deltakerne og hos tv-seerne, spesielt etter at det i ettertid har kommet frem at enkelte deltakere også stjal matvarer fra markedet i en av episodene.

Etter det Nettavisen erfarer skal det også være snakk om flere tilfeller der enkelte av deltakerne skal ha sneket seg ut fra gården på nattestid. Blant annet ut til en container der to av deltakerne skal ha funnet både syltetøy og saft – som ble tatt med tilbake til tv-gården.

Reagerer på lite tiltak fra kanalen

I kommentarfeltene i sosiale medier er det flere som reagerer på de mange avsløringene, og etterspør konsekvenser fra produksjonens side da ingen av deltakerne har blitt straffet for avsløringene som nå har kommet frem.

Les også: Tomine Harket brøt sammen etter én dag på «Farmen»: – Fikk panikk og ville hjem

Under fjorårets sesong av «Torpet» ble blant andre deltaker Nils Kvalvik (40) kastet ut av programmet etter at han forlot gården og var ute hele natten på leting etter gårdens bortkomne kuer. Året før hadde Kvalvik ofret seg og forlatt «Farmen», etter at det ble kjent at han og flere av deltakerne hadde brutt svært strenge smittevern- og innspillingsregler.

Overfor Nettavisen forklarer nå pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, hvorfor det ikke har fått noen konsekvenser.

Dahl forteller til Nettavisen at kanalen ikke oppdaget enkelte av regelbruddene før langt ute i produksjonen, blant annet smuglingen av varer for mer enn 30.000 kroner.

– Vi ble tidlig i produksjonen klar over at noen av deltakerne hadde forsøkt å skaffe seg goder fra utsiden. At de faktisk hadde lyktes med å få inn mat og alkohol, oppdaget vi ikke før et godt stykke ut i produksjonen, sier han om hendelsen.

Trenger fakta på bordet

Videre forteller Dahl at det er vanskelig å straffe deltakerne med mindre de har alle fakta på bordet.

– Vurderingen av hvilke konsekvenser dette skal få er vanskelig – og avhenger av hva vi vet helt sikkert der og da.

Etter det Nettavisen erfarer er det ingen av årets «Farmen kjendis»-deltakere som har blitt straffet for å snike seg ut på nattestid eller bryte reglene i form av smugling fra utsiden.

Ifølge Dahl er dette fordi de ikke har hatt klare bevis.

– Eventuelle sanksjoner må være forholdsmessige, både for deltakere og produksjonen. Det å be noen forlate gården på grunn av regelbrudd er en veldig sterk sanksjon, og det krever som nevnt at vi har alle fakta på bordet. Ofte har vi ikke hele bildet før produksjonen er over, sier pressesjefen.

TV 2 er skuffet

Som tidligere nevnt er det tydelig at flere seere reagerer på de manglende konsekvensene.

«Dette var ikke greit! Det har blitt straff når folk har gått langt utenfor gården på grunn av ei ku som ble borte, så dette blir for dumt», lyder en av kommentarene under Nettavisens innlegg på Facebook om stjelingen fra «Farmen»-markedet.

Les også: Martine Lunde slaktes etter «Torpet»-kommentar: – Ikke rart at mobbing er et så stort problem

«Dette er bare trist. At voksne deltakere absolutt må smugle inn alkohol og mat, synes jeg er idioti. Skulle blitt kastet ut av programmet», skriver en annen under et Facebook-innlegg delt av «God kveld Norge» om smuglingen inn på tv-gården.

Overfor Nettavisen legger ikke pressesjefen i TV 2 skjul på at også TV 2 er skuffet over regelbruddene.

– Vi er selvfølgelig skuffet over at dette skjer. Det å lage en produksjon som «Farmen kjendis» er bygget på en stor grad av gjensidig tillit mellom deltakerne og produksjonen. Vårt hovedfokus underveis er å lage så godt innhold som mulig.

– Vi ønsker ikke å bruke store ressurser på å overvåke og kontrollere deltakerne. Når det er sagt, beklager vi at enkelte velger å bryte tilliten, sier han avslutningsvis, og legger til:

– Dette er absolutt noe vi skulle sett ugjort.