De siste dagene har det stormet rundt influenser Kristin Gjelsvik (37) etter at onlinekurset, «Glow up; Egenomsorg med Kristin Gjelsvik», ble lansert på nettsiden Mikrosteg.

Kurset ble fjernet fra nettsiden, men det rakk å skape reaksjoner. Flere tok til sosiale medier for å vise sin misnøye rundt kurset til Gjelsvik, der hun blant annet tilbød et kurs basert på en 21-dagers utfordring, i tillegg til en matplan og treningstips.

Les også: Kristin Gjelsvik taus etter kritikkstorm: Dette svarer hun ikke på

Det tok flere dager før 37-åringen adresserte kritikken, men søndag kveld brøt hun omsider tausheten og beklaget seg i en sju minutters lang video på Instagram.

Unnskyldningen gikk imidlertid ikke hjem hos alle.

– Rett i offerrollen

Innlegget til Gjelsvik har i skrivende stund fått over 2800 likerklikk, men det er i kommentarfeltet det fortsetter å storme. Godt over 400 kommentarer har rent inn, og flere brukere skriver at de er skuffet, fortvilet og irritert over Gjelsviks uttalelser. Blant andre influenser og treningsprofil Camilla Lorentzen (33). Hun mener 37-åringen fraskriver seg ansvaret:

«Dette er den største ansvarsfraskrivelsen jeg har sett i mitt liv. Jeg forstår at det suger balle, men av og til må man rett og slett bare se seg i speilet, innrømme de feilene man har gjort og ta ansvar for den skaden man har påført. Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner», skriver Lorentzen i kommentarfeltet.

Camilla Lorentzen har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

En annen som har gitt Gjelsvik hard medfart er Camilla Lid Annaniassen. Hun er utdannet personlig trener, kostholdsveileder og rehabiliteringsveileder gjennom Akademiet For Personlig Trening.

Hun har særlig reagert negativt på innholdet i kurset til 37-åringen, og at kjente personer som Gjelsvik tilbyr både kosthold- og treningsveiledning, uten å ha utdannelse innen feltene.

Lid Annaniassen har sett videoen til Gjelsvik, og hun opplever ikke at 37-åringens kommer med en ektefølt beklagelse.

– Hun går rett i offerrollen og sitter i sofaen med en litt hånlig og «stakkars meg»-uttalelse. Hun beklager seg egentlig ikke, hun sier det skylder en teknisk feil og at det ikke hadde noe med henne å gjøre, sier Lid Annaniassen til Nettavisen.

Les også: Reagerer på Kristin Gjelsviks onlinekurs: – Utnytter mennesker

Hun legger til at synes det er skuffende at Gjelsvik unngår å ta ansvar for sin handlinger, og mener det hadde vært smart av henne å legge seg flat og innrømme tabben.

I videoen understreker Gjelsvik at kurset ikke skulle blitt publisert forrige uke da det ikke var klart, og at nettsiden besto av kladder under konstruksjon, arbeidstitler og utkast, og skulle være passordbeskyttet. Ifølge Annaniassen er dette dobbeltmoralsk unnskyldning.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Kristin Gjelsvik. Hun har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Dobbeltmoralsk

Gjelsvik er kjent for å snakke rett fra levra, og opp gjennom har hun rettet kritikk mot blant annet Sophie Elise Isachsen (28) ved flere anledninger.

Sist gang var etter den mye omtalte bildedelingen som førte til en stor mediestorm tidligere i år, og da kom 37-åringen med krass kritikk mot Isachsen og mente bildedelingen var kalkulert fra 28-åringens side for å tjene penger.

Lid Annaniassen trekker paralleller med Gjelsviks utsagn fra februar, og mener at 37-åringen gjør det samme som hun anklaget Sophie Elise for:

– Jeg synes det blir veldig dobbeltmoralsk. Kristin har selv gått ganske hardt ut selv og sagt at alle influensere er kalkulerte i alt de gjør og alt de legger ut, sier hun.

Hun forteller videre at hun ikke helt kjøper Gjelsviks forklaring om at «Glow up»-kurset ble publisert ved en feiltakelse, og hun er sikker på at det ikke ville gått ubemerket hen hos den kjente influenseren dersom kurset lå ute ved en feil.

Ifølge skjermbilder av kurset som Nettavisen har fått tilgang til, skulle oppstarten vært 1. oktober. Den personlige treneren synes også derfor at forklaringen til Gjelsvik slår sprekker.

– Det er snaue to uker til, hvordan skulle hun få tid til å få alt på plass på den tiden, hvis alt dette var nettsidens feil? Så at hun skylder det på en teknisk glipp, det er for tynt for min del, sier Annaniassen.

– Og hvor er disse fagfolkene som hun snakker så innmari varmt om? Hvorfor har ikke en eneste fagperson uttalt seg? spør hun seg.

Får hatmeldinger

Som nevnt har Gjelsvik Instagram-innlegg fått mye oppmerksomhet, og Annaniassen har selv kommentert innlegget. Der skriver hun blant annet at det er fint å se at Gjelsvik skjønner at kurset har ført til kritikk – men at forklaringen hennes ikke henger på greip:

«Hei Kristin! Selv om denne fine talen din ble litt jeg har ikke gjort noe feil. det var en teknisk feil og dere som har angrepet meg har gjort noe feil og jeg må være hjemme å passe på min lille sønn kind of tale … skjønner jeg fortsatt ikke hvordan en nettside skulle være bak passord når kurset ble sendt ut på mail og betalingsløsningen var åpen i to dager? MEN det viktigste er at du skjønner at kritikken er berettiget og skjønner hvorfor det har skapt reaksjoner! Jeg er ikke ute etter noen heksejakt, men det må jo være lov å si at ting ikke virker som de har helt rot i det du sier her! Kos deg i den strålende søndagsskolen også håper jeg kurset ditt får rette fokus med rette fagpersoner (burde jo være sabla bra til den prisen der, mitt kurs på 8 uker koster faktisk under halvparten)», skrev Lid Annaniassen.

Ifølge Annaniassen opplever hun nå sin egen kritikkstorm som følge av kommentaren. Det siste døgnet har innboksen blitt fylt med hatmeldinger, og noe hun ikke var forberedt på:

– Jeg har aldri fått så mye hat i hele mitt liv som jeg har fått nå. Jeg er ikke akkurat vant til å stå i en sånn mediestorm.

Hun forteller videre at på under ett døgn har hun fått mange meldinger som angriper hennes karakter, og jobb som personlig trener.

– Folk skriver at jeg er et helt forferdelig menneske, at jeg er dobbeltmoralsk og er en forferdelig PT, og at jeg er helt lik Kristin Gjelsvik.

Les også: Kristin Gjelsvik har avsluttet samarbeidet med Max Social

I kommentaren nevner Annaniassen sitt eget kurs hun tilbyr for kronisk syke som koster mindre enn det Gjelsvik angivelig tilbød for sitt kurs (3.599 kroner). Ifølge den personlige treneren ville hun sammenligne de to kursene, og hun understreker at hun ikke var ute etter å lage bråk.

– Jeg prøvde ikke å lage en stor diskusjon. Jeg sammenlignet det med at mitt kurs koster 1600 kroner, og da ser man med en gang at alle bare kaster seg på for å si at jeg driver og reklamerer for meg selv i kommentarfeltet.

Hun legger ikke skjul på at det både er uvant og ubehagelig å motta slike meldinger:

– Det er jo tøft, jeg har ikke noen apparat rundt meg til å stå i det, sier hun men står samtidig fast på at hun ikke angrer på uttalelsene sine:

– Jeg angrer ikke, og rett skal være rett. Jeg føler jeg har vært saklig hele veien, og jeg har aldri gått i direkte angrep på Kristin.