De siste ukene har det igjen stormet rundt prinsesse Märtha Louise (50) og hennes forlovede Durek Verrett (47).

Som følge av Verretts omdiskuterte uttalelser har flere samarbeidspartnere og foreninger som prinsessen har hatt en tilknytning til, valgt å avslutte samarbeidet. Også kong Harald vakte oppsikt med sine synspunkt på saken.

Kritikken mot prinsessen og Verrett har mildt sagt rast, men nå får prinsessen støtte.

Onsdag gikk tidligere politileder, forfatter, og TV-profil Hanne Kristin Rohde (60) hardt ut mot det hun mener er en urettferdig behandling av prinsesse Märtha Louise.

– En moderne heksebrenning

«Seriøst? Her har vi en prinsesse som burde være et forbilde for absolutt alle mennesker, fordi hun tør være seg selv».

Slik starter innlegget til Rohde som ble publisert på Instagram og Facebook onsdag.

Det var en artikkel fra Aftenposten som fikk Rohde til å reagere. I artikkelen mener noen eksperter at prinsessen bør gi slipp på vervene sine, mye på grunn av den offentlige mediestormen.

Men det er Rohde sterkt uenig i. Hun mener heller at Märtha Louise bør verdsettes, og karakteriserer behandlingen av prinsessen den siste tiden som en moderne heksebrenning.

Les også: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er forlovet

Til Nettavisen sier Rohde at prinsessen ikke bør straffes for Verrets ytringer, som anses som kontroversielle.

– Hun blir gjort ansvarlig for det hennes forlovede sier, og det mener jeg er feil, sier Rohde.

Selv om Rohde ikke kjenner prinsessen personlig, har hun hele veien fulgt med på henne i sosiale medier. Hun mener fremstillingen av Märtha Louise er medieskapt, og kritiserer måten prinsessen er blitt behandlet på.

– Jeg mener dette er en ikke-sak, i forhold til at man jakter på henne og gjør henne til syndebukken for hennes forlovedes uttalelser. Dette er en moderne heksebrenning, sier Rohde og legger til:

– Denne stormen fortjener hun virkelig ikke, og jeg mener den er medieskapt.

Rohde mener også at situasjonen neppe hadde vært det samme om prinsessen var en mann. Hun tror dersom Märtha Louise var en prins, hadde hun aldri blitt bedt om å trekke seg for noe hans kone hadde uttalt.

«I en tid der vi leser om at stadig flere mennesker sliter psykisk, bør vi ikke jakte på vår modige prinsesse. Hun bør omfavnes, ikke ekskluderes», skriver Rohde videre i Instagram-innlegget.

Manageren til Märtha Louise, Carina Carlsen, har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Flere er enige

Prinsessen har også før forholdet med den selverklærte sjamanen fått gjennomgå av offentligheten. Da 50-åringen startet den velkjente engleskolen «Soulspring» i 2007, sammen med Elisabeth Nordeng (54), var det flere som reagerte. Skolen ble imidlertid lagt ned i 2019.

– Hun står for et helhetlig verdensbilde som en del folk er uenige i, men skal det virkelig ikke være rom for å ta egne valg som prinsesse? For meg virker det som om at hun ofres i en krig mellom skolemedisin og det alternative. En krig, som etter mitt skjønn, burde vært henlagt og over i kontruktivt spor, mener Rohde, som er utdannet jurist.

Les også: Ny forening bryter samarbeidet med Märtha Louise

På under ett døgn har innlegget til Rohde skapt stort engasjement på sosiale medier. Spesielt på Instagram.

Selv om hun ikke bruker for mye tid på å lese kommentarer, vil hun likevel estimere at 99 prosent i hovedsak er enige med henne.

– Det har vært bra respons. Jeg har ikke sett så mange som mener jeg er helt på trynet, men jeg ser at noen skriver at prinsessen burde ta motmæle mot Verrett.

Videre understreker Rohde at hun ikke er så opptatt av hva prinsessen har å si om sin forlovede, hun legger ikke skjul på at prinsessen har hennes fulle støtte og at hun har aldri tvil på hennes troverdighet.

Kontroversiell medaljong

Det er spesielt Verretts uttaleser om sitt syn på bruk av alternativ medisin som har skapt reaksjoner. Paret har også blitt kritisert for å utnytte sine roller til å tjene penger.

I august var det flere som reagerte da sjamanen reklamerte for en medaljong som vil kurere sykdom, blant annet korona.

Medaljongen, som er prissatt til over 2000 kroner per stykk, mangler en dokumentert effekt på at den faktisk virker mot slike sykdommer, har Forbrukertilsynet tidligere krevd av Verrett.

I juli ble Verret korona-smittet etter at han deltok i prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsfeiring i juni. Det kom fort frem at han nektet å medisinere seg, til tross for at han ble oppfordret til å dra på sykehuset.

Les også: Kongeparet om Durek Verrett: – Det er en kulturkollisjon

Ifølge Rohde bør ikke disse uttalelsene gå på prinsessens bekostning, ettersom verken hun eller kongehuset hittil har kommentert Verretts påstander eller medaljong noe nærmere.

«Eller er det en ren protest mot Durek Verrets uttalelser? Som hun ikke har tatt del i? Anses prinsessen som medvirker uten at hun selv har sagt noe tilsvarende?», fortsatte Rohde i innlegget.