*Nettavisen* Livsstil.

Kronprins Haakon: - Kongen er i bedring

Kronprins Haakon møtte pressen:

kronprins Haakon kommenterte den stoppede boken til prinsesse Märtha Louises kjæreste, etter å ha deltatt på konferansen Our Ocean i Oslo torsdag.

KRONPRINS HAAKON møtte pressen mandag ettermiddag. Foto: (NTB scanpix)

Kronprins Haakon takker for støtten den siste tiden.

13.01.20 17:18

Mandag ettermiddag var kronprins Haakon på besøk på Flyktninghjelpens hovedkontor i Oslo, og fikk da spørsmål fra pressen om hvordan det går med Kong Harald, som har vært innlagt på sykehus siden onsdag i forrige uke.

- Kongen er i bedring og vi regner med at han skal være tilbake fra sykehuset denne uka. Han er etter forholdene i ganske god form, sier kronprins Haakon, og fortsetter:

- Han har det etter forholdene ganske bra. Han var svimmel og uvel, og det var grunnen til at han ble lagt inn på sykehuset i første omgang. Så gjør de sine utredninger nå.

LES OGSÅ: Nyttårstalene: Derfor sørget kong Harald for ren utklassing

Tirsdag skulle kong Harald delta på åpningen av Johan Sverdrup-feltet, men avlyste på grunn av påkjenningene den siste tiden.

I mellomtiden er kronprins Haakon regent og dermed midlertidig Norges statsoverhode.

Kongen var også sykmeldt før jul med en virusinfeksjon.

- Har vært en tung periode

Kronprinsen benyttet samtidig anledningen til å takke for all støtte kongefamilien har fått den siste tiden, etter Ari Behns bortgang første juledag.

- Det har vært en tung periode de siste ukene. Vi prøver så godt vi kan å ta vare på hverandre, sa kronprins Haakon til VG.

Ari Behn ble bisatt fredag 3. januar, etter han tok sitt eget liv 25. desember.

Etter kronprinsens opptreden mandag ettermiddag, kom også Slottet med en oppdatering på sine nettsider der kongefamilien takker for alle hilsener de har motatt de siste ukene.

«Kongefamilien takker alle, både i inn- og utland, som har sendt dem hyggelige jule- og nyttårshilsener. En spesiell takk ønsker familien å rette til alle dem som i denne tiden har sendt kondolanser og vist sin medfølelse etter Ari Behns bortgang. Kongefamilien sender sine beste ønsker for 2020», heter det i uttalelsen.

LES OGSÅ: Slik var Ari Behns bisettelse

Behn og prinsesse Märtha Louises eldste datter, Maud Angelica, holdt en svært rørende tale i sin fars bisettelse, hvor hun blant annet uttalte følgende:

«Det er ikke vår feil. Vi kan ikke klandre oss selv. Et selvmord er ingen sin feil, det er som en dødelig sykdom ... men det finnes en utvei, selv om det ikke føles sånn. Det er folk der ute som kan og vil hjelpe. Alle i denne verden fortjener kjærlighet og glede. Det gjør du også.»

- Jeg tenker at alle skal puste litt med magen

Kronprins Haakon svarte også på spørsmål om det britiske kongehuset da han møtte pressen mandag. Han tror det britiske kongehuset finner gode løsninger etter prins Harry og hertuginne Meghans kunngjøring om å trekke seg tilbake.

– Jeg tenker at alle skal puste litt med magen, og så kommer de helt sikkert til å finne gode løsninger på det, sier kronprins Haakon om situasjonen i det britiske kongehuset.

Prins Harry og hertuginne Meghan kunngjorde i forrige uke at de ønsker å tre mer i bakgrunnen i kongefamilien. Paret vil bli økonomisk uavhengige og vil bo i USA og Storbritannia. Sjokkbeskjeden ble kjapt døpt «Megxit» av britiske medier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag