– Dette er et tema som jeg synes er vanskelig. På den ene siden har jo søsteren min forlovet seg, og jeg har blitt kjent med Durek Verrett og synes det er hyggelig å være sammen med han. Jeg vil gjerne at han skal føle seg velkommen i familien vår, forteller kronprins Haakon (49) overfor TV 2.

– Samtidig føler jeg et veldig ansvar for institusjonen, legger kronprinsen til.

Kronprins Haakons uttalelser kommer som følge av en pågående debatt om hvorvidt prinsesse Märtha Louise (51) bør gi fra seg prinsessetittelen eller ikke. Nettavisen gjennomførte nylig en stor undersøkelse som viser at nesten seks av ti nordmenn mener hun bør gjøre nettopp dette.


– Naturlig at det skapes debatt

Kronprinsen forteller til TV 2 at kongehuset har merket seg debatten, og sier at de må snakke om det og finne ut av veien videre. Det kommer imidlertid til «å ta en del tid» før de kommer med en beslutning rundt dette, sier han til kanalen.

– Det er jo naturlig at det skapes debatt. Det er en del av det levende demokratiet som vi er en del av, sier han.

Les også: Nesten seks av ti nordmenn vil at Märtha Louise sier fra seg prinsessetittelen

Dette er første gang et medlem av kongefamilien kommenterer saken. Nettavisen har tidligere forsøkt å få en kommentar fra kong Harald (85) – som unngikk spørsmålet.

Flere avsluttede samarbeid

Det har vært mye snakk om prinsessetittelen til Märtha Louise de senere årene, spesielt etter at hun i juni ble forlovet med den selverklærte sjamanen Durek Verrett (47).

Forholdet til Verrett har nemlig ført til enkelte utfordringer rundt prinsessens kongelige arbeid.

Les også: Dette skjuler seg i Durek Verretts amuletter (+)

Blant annet avslørte NRK i september at Epilepsiforbundet valgte å avslutte samarbeidet med prinsesse Märtha Louise i 2020, da de mente at flere av uttalelsene fra forloveden hennes strider mot Epilepsiforbundets egne verdier og etikk.

Kort tid etter meldte Foreningen for muskelsyke (FFM) at de ville avbryte samarbeidet med prinsessen.

«Prinsessen har alltid tatt sitt ansvar som beskytter på alvor og vist genuin interesse for det vi jobber med, men stadig flere medlemmer reagerer på Durek Verretts spekulative utspill om sin egen form for alternativ medisin og evner som sjaman», skrev foreningens leder Patricia Melsom i en pressemelding.