I et intervju med svensk TV tidligere i år gikk prinsesse Märtha Louise hardt ut mot norsk presse, og fortalte hvor krevende det har vært å vokse opp i medienes søkelys, særlig i ungdommen. Prinsessen sa blant annet at hun mener hun selv er den i Norge som har fått mest kritikk av media.

Nå bryter prinsessens bror, kronprins Haakon tausheten rundt søsterens utspill. Kronprinsen er for tiden på besøk i Storbritannia hvor han møtte pressen onsdag ettermiddag i forbindelse med et litteraturseminar.

Les også: Märtha Louise går hardt ut mot Dagbladet: – Pressen skyr ingen midler

Aftenposten skriver at kronprinsen roste norsk presse for jobben de gjør og samfunnsoppdraget pressen har, men at han uttrykte en viss forståelse for sin søsters utspill.

– Men ja klart jeg kjenner meg igjen i noe av det søsteren min sier, sa han.

– Da vi vokste opp, var det jo mye oppmerksomhet på oss og privatlivet vårt, og det kan oppleves som vanskelig det. Så jeg har en viss forståelse for det, sier kronprins Haakon.

Mulig comeback

I intervjuet med svenske SVT uttalte Märtha at hun ser for seg muligheten til å gjenoppta kongelige plikter, som det før jul ble besluttet at hun skulle si fra seg. I følge Aftenposten sier kronsprinsen at denne ordningen skal beholdes en stund.

– Så får vi se etterhvert hva tiden vil bringe.

Det var i november i fjor det ble kjent at Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset. Da skrev hun at avgjørelsen var tatt i samråd med kongen og dronningen.

I intervjuet med SVT sa prinsessen at hun mente hun måtte slutte med det ikke på grunn av noe hun selv har gjort, men på grunn av ting forloveden Durek Verrett har sagt – eller på grunn av måten han blir oppfattet. Hun spurte seg i SVT-intervjuet om det samme hadde skjedd om hun var mann.

– Det kjennes litt vanskelig i en tid der kvinnerettigheter er så sterke, og vi kvinner står på «lik linje», liksom, som menn. Men gjør vi egentlig det? Hadde det vært det samme om jeg hadde vært en mann? Det tror jeg ikke, sa hun.

Ikke første gang

Da det ble klart i november at Märtha Louise ikke lenger skulle representere kongehuset, kom det fram at nettopp kronprinsen hadde vært involvert i prosessen. Den gang uttalte han at det var en god løsning.

– Dette synes vi er en bra løsning. For her er det flere interessenter. Vi må ta hensyn til folk i Norge. Som kanskje kan være litt det samme som Kongehuset. Så er det også av hensyn til enkeltmennesker og familien. Vi må ta vare på alle disse hensynene og det synes jeg vi har klart., fortalte kronprinsen da han møtte pressen dagen etter avgjørelsen var klar.

Den gang ville han heller ikke utelukke comeback for søsteren.

– Det vil vi ikke utelukke, men nå har vi bestemt oss for at hun skal slutte å representere Kongehuset og ikke lenger ha beskytterskapene sine.