Kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49) befinner seg for tiden i Storbritannia, der de er på et offisielt besøk for å markere det nære og gode forholdet mellom nordmenn og briter.

Det offisielle besøket over dammen har så langt bydd på mange ulike oppdrag, og kronprinsparet har blant annet tilbragt tid med prins William (40) og hertuginne Kate (40).

Les også: Kongehuset avkrefter rykteflom: – Er åpenbart falskt

Det kongelige paret har blitt avbildet en rekke ganger under Storbritannia-besøket, og flere av bildene viser kronprinsparet i både formelle og uhøytidelige settinger.

Storfint besøk

Tidligere denne uken besøkte Haakon og Mette-Marit Windsor Castle, hvor de ble godt tatt imot av prins William (40) og prinsesse Kate (40). Det britiske slottet er en av de mange residensende til den britiske kongefamilien, men det er ikke den nåværende residensen til det britiske hertugparet.

Ifølge kongehusets nettsider deltok kronprinsparet og William og Kate på et møte med grønne energiløsninger sammen med representanter for det norske næringslivet. Møtet med de kongelige parene ble selvfølgelig foreviget.

Det har vært en travel uke for det norske kronprinsparet, men de har vært i godt selskap. Onsdag denne uken deltok paret på et litteraturseminar for britiske bokhandlere og forleggere i Kensington, som er ambassadørens residens i London.

Det var kronprinsesse Mette-Marit som åpnet arrangementet. Det var også flere nordmenn til stede, blant andre forfatterne Karl Ove Knausgård, Lars Mytting og Siri Helle. Utenriksminister Anniken Huitfeldt var også der i forbindelse med arrangementet.

Se flere bilder av kronprinsparet fra Storbritannia-besøket:

Svarte på kritikken

Under besøket brøt også kronprinsen stillheten rundt det mye omtalte intervjuet Märtha Louise (51) gjorde tidligere i år på svensk TV. I det svenske intervjuet kom Märtha med krass kritikk mot norsk presse, og hun mener at hun er den i Norge som har fått mest kritikk av media.

Denne uken adresserte kronprinsen sin søsters uttalelser overfor Aftenposten. Han roste derimot den norske pressen, men uttrykte en forståelse for søsteren sin.

Les også: Bryter stillheten om søsterens mediekritikk

– Det er klart jeg kjenner meg igjen i noe av det søsteren min sier. Da vi vokste opp, var det jo mye oppmerksomhet på oss og privatlivet vårt, og det kan oppleves som vanskelig det. Så jeg har en viss forståelse for det, sier kronprins Haakon.