Gå til sidens hovedinnhold

- Kroppsspråket avslører rikdom

Noen er nemlig mer uhøflige enn andre...

(LXUS.no) Kroppsspråket avslører vår sosioøkonomiske status. Det hevder i hvert fall amerikanske forskere, som i et nytt studie har filmet 100 studenter og konkludert med at rike mennesker er mer uhøflige enn mennesker med lavere sosial status og inntekt.

LES OGSÅ:
Ekte menn gjør ikke dette

Ifølge VG Nett ble testpersonene, som ikke kjente hverandre fra før av, filmet i korte møter mellom to og to. Opptakene avslørte at de bedre stilte sendte flere uhøflige signaler til sine samtalepartnere, som for eksempel å stryke seg i håret eller tegne kruseduller mens den andre pratet.

De med lavere sosioøkonomisk status viste derimot større interesse i sin samtalepartner ved å le, heve øyenbrynene og nikke.

Naturlig forklaring

Ifølge forskningsleder Michael Kraus fra University of California har det uhøflige kroppsspråket sitt utspring i dyreverdenen.

- I dyreverdenen oppstår gjerne konfikter når man kjemper om status. Det er naturlig for oss å unngå denne type konflikt ved å heve seg over den andre og signalisere: "Jeg vet at jeg har høyere status enn deg, så ikke bry deg med å ha en konflikt med meg", sier Kraus ifølge VG Nett.

Har du et tips til LXUS? Send det hit!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken