Gå til sidens hovedinnhold

Kvinner kan si hva de vil om menn

Hun vs han

Hadde vi tillatt at menn snakket om kvinner i offentligheten på samme måte som kvinner gjør om menn?

«Når jeg treffer en mann som praktiserer samtykke, finner klitten og i tillegg er emosjonelt tilgjengelig, er jeg villig til å ofre sjelen min for ham,» skriver influenser Chrisina Fraas i en NRK-kronikk, og lister opp menns udugelighet på en rekke områder: Fra dårlige ferdigheter i senga til svake emosjonelle evner.

Programleder i podkasten Hun vs. han og journalist Kjersti Westeng, skrev et meget godt tilsvar på Fraas kronikk i KK. Tematikken er uansett et opplagt tema for Hun vs. han-duoen, som mener det er på tide å diskutere den offentlige sjargongen som tillates når menn skal beskrives i avisa. For kunne man snakket om kvinner på samme måte?

Hør debatten i ukas episode av Hun vs. han. Du kan også høre podcasten i Apple podcast eller Spotify. Følg dem på Instagram her.

– Det hadde blitt et voldsomt bråk om en mann skrev kronikk om hvor dårlig kvinner er til å gi blowjobs, sier Kjersti Westeng.

Hun får støtte fra medprogramleder Adrian Møller Haugen, som mener menn knapt kan forsvare seg selv når kritikken av eget kjønn hagler, da alt vil bli tolket som «du er en kvinnehater». Kommer vi lenger i likestillingskampen ved å sette kjønnene opp mot hverandre på denne måten?

Hør debatten i ukas episode av Hun vs. han. Du kan også høre podcasten i Apple podcast eller Spotify. Følg dem på Instagram her.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis