Da Kylie Jenner i en alder av 18 år lanserte sitt første leppestiftsett tilbake i 2015, ble det utsolgt på få minutter. En milliardbusiness var uten tvil født.

I 2018 var Jenner god for 900 millioner dollar, og hun var i tillegg verdt nesten tre ganger så mye som storesøster Kim Kardashian.

Les også: De villeste konspirasjons-teoriene om Kylie Jenner

Merket hennes Kylie Cosmetics ble i 2018 omtalt som «et av de hotteste makeup-selskapene noensinne», av Forbes, og nå lanserer Kylie Jenner merkene sine i Norge.

Eksklusiv tilgang

Kylie Skin vil være tilgjengelig i alle Kicks-butikker i hele Norge. Fra nord til sør, øst til vest. Kylie Cosmetics vil derimot være hakket mer eksklusivt, og lanseres kun i tre utvalgte flaggskipsbutikker. Kicks Trondheim Torg, Oslo City og Glassmagasinet i Oslo.

Det er likevel kun et utvalg av produkter fra Kylie Skin og Kylie Cosmetics som vil være tilgjengelige for beautyinteresserte nordmenn. Deriblant det nå ikoniske leppestiftkittet, i tillegg til produkter som highlighter, fuktighetskrem og øyekrem. Begge linjene vil være mulig å få tak i på Kicks.no.

Jenner følger med dette i fotsporene til Rihanna, som lanserte både Fenty Beauty og Fenty Skin på det norske markedet tidligere i år.

Milliardærbusiness

Allerede i startfansen av lanseringen Kylie Cosmetics var Jenneri ferd med å bli verdens yngste selvskapte dollar-milliardær. Noe som møtte motstand i flere medier.

Les også: Superstjernen Kylie Jenner har sjekket inn på «Paradise Hotel»

Samme året begynte ryktene å svirre om at den yngste i Kardashian/Jenner-søskenflokken skulle lansere sitt eget hudpleiemerke også. På nyåret i 2019 kom nyheten om at dette stemte.

Det tok imidlertid ikke mange månedene før det nye merket hennes Kylie Skin opplevde heftig kritikk.

Kylie Cosmetics har i dag 25 millioner følgere på Instagram, og produktene er både veganske, uten parabener, sulfater eller gluten og er heller ikke testet på dyr.