Det er ingen hemmelighet at den verdenskjente realitystjernen og gründeren Kylie Jenner (24) tiltrekker seg massiv oppmerksomhet gjennom flere kanaler. På Instagram herjer hun nå på toppen.

Sminkemogulen slo alle rekorder da følgerskalaen hennes rundet hele 300 millioner på den sosiale medier-plattformen tidligere denne uken. Det gjør henne til kvinnen i verden med flest følgere, og danker dermed ut Ariana Grande (28) som har tronet listen som verdens mest fulgte kvinne på Instagram de siste årene.

Les også: Kylie Jenner og Travis Scott venter sitt andre barn sammen

Fotballstjerne på topp

Siden 2019 har Grande vært kvinnen som har regjert på Instagram med flest følgere, men nå må 28-åringen altså se seg slått av Kylie Jenner.

Til tross for Jenners økende vekst det siste året, gjør imidlertid ikke milepælen 24-åringen til den mest fulgte i verden likevel. Den eneste som slår Jenner, og som er den mest fulgte personen i verden gjennom flere år, er fotballproffen Cristiano Ronaldo (36) med sine svimlende 388 millioner følgere.Også han har slått egne rekorder. Omtrent på denne tiden fjor genererte han 315 millioner følgere på Instagram, og har det siste året økt med 73 millioner, ifølge Statista. På samme tidspunkt lå Jenner på en 4.plass over antall følgere med 250 millioner.

Instagram sin offisielle konto troner likevel på førsteplassen som den mest fulgte på plattformen med 460 millioner.

Kylie leder også over den populære søsteren sin Kim Kardashian (41) som har 278 millioner følgere.

Pause fra sosiale medier

Jenner slo rekorden til tross for at hun har holdt en relativt lav profil på Instagram de to siste månedene.

24-åringen, som venter sitt andre barn med rapperen Travis Scott (30), valgte å ta en pause fra sosiale medier etter at ti mennesker mistet livet under en av konsertene hans i november. På julaften dukket imidlertid Jenner opp på Instagram igjen med et eldre bilde av moren hennes, Kris Jenner (66).

Flere av følgerne på Instagram ønsket superstjernen velkommen tilbake på plattformen etter pausen.

Les også: Denne kjolen fikk kommentarfeltet til å koke. Nå svarer hun

I ettertid har 24-åringen kommet med flere små drypp på profilen sin. Tidligere denne måneden la hun ut et bilde av den voksende babymagen med en bildetekst der hun reflekterer over det det siste året på godt og vondt.

I sitt første innlegg etter konsert-tragedien delte Scott et svart-hvitt bilde av sideprofilen og skrev «alltid🤎». Jenner kommenterte med to «🤎 🤎»-emojier.

På tidspunktet for tragedien la både Scott og Jenner ut uttalelser og sørget over fansens død. Scott og artisten Drake, som stilte opp for en sang på konserten, ble saksøkt for 750 millioner dollar etter hendelsen.