(Melk & Honning): Halloween er rett rundt hjørnet, og på søndag skal allehelgensaften feires landet rundt. Mange har allerede funnet det perfekte kostyme, mens andre fortsatt leter, eller kanskje bare tyr til fjorårets.

Lenger ned i saken har vi samlet noen av hollywoods mest ikoniske halloween-kostymer, men en kanskje mer lettvint løsning er å fikse en kul og kreativ Halloween-sminke selv.

Les også: Surmaga folk som helst skulle sendt Halloween i graven

Og det beste er at du verken behøver å være makeup-ekspert eller ha badet fullt av ulike produkter for å få til en fin look. Med en kreativ makeup trenger du heller ikke legge så mye tid og penger i kostymet. Vi bruker det jo stort sett kun en gang.

Til vår store glede bugner det av ulike halloween-looks på instagram, og vi har latt oss inspirere.

Lær av ekspertene

I Norge har noen kjente influensere slengt seg på trenden med å legge ut halloween-looks-tutorials i sosiale medier.

Leah Isadora Behn (16) vant nylig Vixen Awards i kategorien Årets Beauty-influenser. 16-åringen inspirerer med ulike og unike sminkelooks, som avslører en allerede dreven make-up artist.

Hun viser følgerne sine alt fra enkle looks som setter prikken over i-en på kostymet – til fjes som rett og slett kan være kostymet i seg selv.

16-åringen har åpenbart lært seg faget, og har også tutorials for mer kompliserte looks. Denne, kalt «Laced Shut», tar i bruk både falsk blod og flytende latex.

Livsstilsinfluenser Liva Ingebrigtsen (25) har i år som i fjor levert kreative halloweenlooks til følgerne sine. Hun har tidligere laget tutorials med alt fra de velkjente karakterene «Grinchen» og «The Joker», til egen-designede karakterer.

I år serverer hun «Slytherin-realness» fra Harry Potter, som selveste Bellatrix Lestrange.

Makeup-artist Malin Sørensen legger ut ulike beautytips på sin instagramprofil @facebymalin. Hun har i år laget en sminkelook som er perfekt for alle de som har latt seg inspirere av «Squid Games» til årets kostyme.

Perfekt for å piffe opp den grønne drakta, hvis du ikke vil gå svett og naturell á la serien.

Og vil du heller bare vil ha en make-up som sier «Bø!» enn en full kostyme – hvorfor ikke toppe festantrekket med et heftig klovne-fjes? Garantert for å sette stemningen, selv om du ikke vil gå all in.

Det er også mange mer og mindre kjente profiler som inspirerer til halloween. Taggen #halloweenmakeup har 7,6 millioner innlegg, i alle vanskelighetsgrader.

Med andre ord er det bare å finne frem sminken og la seg inspirere.

La deg også inspirere av hollywoodstjernenes mest ikoniske halloweenkostymer:

Gigi Hadid har pleid å være god på å kle seg ut, og dette kostymeøyeblikket er vanskelig å glemme. I 2019 kledde hun seg ut i en high fashion-versjon av Jim Carreys «The Mask» til Kendall Jenners halloweenfest.

John Legend og Chrissy Teigen kledde seg ut som som det britiske kongeparet til Halloween i 2018. Vi er here for it!

Lily-Rose Depp var kledd ut som heit sirkusdirektør (… eller noe sånt) på V Magazine og Chanels Halloweenfest i New York i 2018. Og vi trenger de paljett-hotpantsene i livet vårt til vanlig.

I 2019 gikk Khloe Kardashian for en aldeles nydelig halloween-look – som Cruella de Ville i en full gjenskaping av Disneys 101 dalmatinere. Legg også merke til datteren True som en av dalmatinerne. Smelt!

Sykepleierkostymet er antageligvis et av verdens vanligste halloweenkostymer – men ikke nødvendigvis oppbrukt av den grunn. I fjor var Paris Hilton å se i en ganske så chic sykepleieruniform med Chanel-hansker, diamantchoker og kløft for days.

Jonathan Barbara og Devon Windsor kopierte den matchende denim-looken som Britney Spears og Justin Timberlake kjørte på AMAs i 2001.

Vi glemmer ikke Rihanna & Co som Ninja Turtles på Halloween i 2014! Gjennomført fra topp til tå – og apropos, de bootsene er tross alt ganske så fantastiske.

Vi glemmer heller ikke da Gigi Hadid møtte opp på Heidi Klums årlige kjendis-halloweenfest i 2015 som den perfekte Sandy fra Greece. En perfekt go-to om du ikke vil være verken for søt, for sexy eller for ekkel på Halloween!

I 2016 så Beyoncé plastic fantastic ut på Halloween som Black Barbie – med eske og hele pakka.

Harry Styles som Elton John er ikke feil! Og alt som innebærer glitter og strass er alltid gøy.

Mariah Carey i en look langt fra det hun vanligvis kjører! Til halloween i 2019 var hun åttitallsrocker og gikk all in med både skinn og netting.

Demi Lovatos Marie Antoinette-kostyme i 2019 var nok ikke gjort på 1-2-3! Det var en komplett tidsreise med voluminøst hår og overdådig kjole med stramt korsett.