Sexscener ser kanskje helt naturlig ut på skjermen. Men selv om en sexscene ser aldri så het, heftig og dampende ut på lerretet – så er den nok ikke slik i virkeligheten, heller det motsatte.

Uansett hvor profesjonell skuespillerne er i yrket sitt, så er heftige scener både krevende og pinlig skal man tro skuespillerne selv.

Les også: Dette er de ekte filmsex-scenene

Varte for lenge

Kirstin Dunst (39) er for mange kjent fra suksessfilmene «Spider-Man», «Little Woman» og «Bring It On», men det er spesielt én scene som har satt sine spor hos den internasjonale skuespillerstjernen - og det er i filmen «The Beguiled». I filmen utspiller det seg en intens kjærlighetsscene med Colin Farrell (42) som Dunst visstnok skal ha hatet.

I et intervju med E ! News forteller 39-åringen at den ene scenen varte så lenge at det eneste hun klarte å tenke på var om hvorvidt de snart var ferdige med innspillingene eller ikke.

– Jeg lå på gulvet og alle klærne mine ble revet av. Jeg likte det ikke i det hele tatt og for å være ærlig så ville jeg bare bli ferdig med den scenen, forteller hun.

Heldigvis ble Dunst møtt med forståelse fra regissøren Sofia Coppola (50), som respekterte ønske til skuespillerstjernen.

– Til slutt sa Sofia: «Vi gjør dette superraskt. Vi spiller det inn her, vi tar maks tre takninger og så er vi ferdig», gjenforteller Dunst.

Les også: Forutså søsterens trekantdrama: – Visste det veldig lenge

Skaper problemer i kjærlighetslivet

Til tross for at Charlie Hunnam (42) har kledd av seg foran kameraet en rekke ganger, er det ikke i hans natur å spille inn intime scener med andre mennesker. Faktisk har han uttalt overfor Elle at han hater å spille inn sexscener.

Kjæresten hans, Morgana McNelis (38), er nemlig ikke spesielt begeistret over å se han i upassende situasjoner sammen med andre kvinner.

For skuespilleren er det veldig viktig med grenser under innspillinger, og han forstår at det ikke er kjærestens favorittdel av skuespillerjobben hans.

42-åringen innrømmer også at det strider imot hans seksuelle synspunkter:

«Dessuten er jeg germofob, noe jeg har vært siden jeg var liten. Jeg vil ikke kysse noen andre enn kjæresten min», sa han i et intervju med Elle.

En germofob er en som er opptatt med, eller er besatt, av renslighet, bakterier og smittsomme sykdommer.

Ifølge Hunnam oppstod fobien på barneskolen da en parasitt fra hunder visstnok skal ha smittet en rekke barn i nabolaget hans.

– Det var noen på skolen som kom for for å lære oss om viktigheten med renslighet og hygiene, og at vi spesielt måtte passe oss for hunder fordi det var noen barn i nærheten som hadde blitt blinde av parasitten. Det skremte seg skikkelig. Men poenget mitt her: Alle tror at det er så flott å være skuespiller fordi du får muligheten til å kysse så mange vakre kvinner, men jeg hater det faktisk, uttalte han.

Gråt på gulvet

I dramaserien «Big Little Lies» tok Nicole Kidman (54) på seg rollen som Celeste, en tobarnsmor som ofte engasjerte seg i grove seksuelle handlinger for å glede sin voldelige ektemann Perry.

Kidman innrømmet overfor W at hun følte seg utsatt, sårbar og dypt ydmyket under innspillingen av de krevende scenene.

En scene i episode syv skilte seg spesielt ut for Kidman:

«Jeg lå på gulvet helt knust og gråt. På et tidspunkt kom regissøren bort til meg og la et håndkle over meg fordi jeg bare lå på bakken i halvrevet undertøy», sa skuespillerinnen.

Serien har skapt store reaksjoner med sin til tider svært voldelige scener. Spesielt omtalt er altså forholdet mellom rollekarakterene Celeste og Perry Wright, som spilles av Kidman og svenske Alexander Skarsgård (45).

I et intervju med den britiske radiostasjonen Kiss FM forteller Skarsgård at han synes det var helt fryktelig å spille inn de intense, voldelige scenene med Kidman.

Det å spille inn disse grusomme scenene var helt forferdelig. Helt fryktelig, fortalte Skarsgård i radiointervjuet, gjengitt av Fox News, og mener det var en stor, psykisk påkjenning.

Skarsgård fortalte også at enkelte av scenene var så brutale at de hadde en stuntkvinne på settet som kunne ta over for Kidman.

– Men Nicole insisterte på at hun ville gjøre det selv, sier Skarsgård.

Takket regissøren for sexscenen

Mange har kritisert serieskaperne av «Game of Thrones» for overdreven bruk av vold og voldtekter som dramatiske virkemidler i den verdenskjente serien. Men én av de intime scenene resulterte i at skuespiller Emilia Clarke (35) faktisk takket showets skapere for at hun fikk lov til å spille en slik scene.

Skuespillerinnen har tidligere uttalt til Elle at filmingen av hennes kommanderende sexscene med Michiel Huisman (40) i Game of Thrones fjerde sesong var «strålende».

Hun skal ha gått direkte bort til regissøren og takket for muligheten:

«Dette er en scene jeg har ventet på. Jeg har fått mye dritt for å ha gjort nakenscener og sexscener tidligere. Det i seg selv er så antifeministisk, og det liker jeg ikke. Kvinner som hater andre kvinner er et problem», skal hun ha sagt for deretter å ha gjort rollen som Khaleesi til et feministisk ikon.

– Alle dømmer sexen

I tillegg til at det kan være krevende å spille inn sexscener, kan det også være krevende å være vitne til sin egen sexscene etter at scenen er blitt vist på kinolerretene. Ifølge Michael Douglas (77) er det mottakelsene av sexscenene som er det vanskeligste med å spille inn sexscener.

Sammenliknet med en voldsscene eller et mord, mener han dommen av en sexscene ofte er hardere fordi alle vet hvordan det skal gjøres.

– Jeg vet ikke sist gang du myrdet noen eller blåste noens hjerner ut, men alle har hatt sex og sannsynligvis denne morgenen, noe som betyr at alle har en mening om hvordan det bør gjøres, sa han under et intervju med HitFix.

Måtte ty til alkohol

Jennifer Lawrence (31) har gjort seg godt bemerket for sine opptredener i «The Hunger Games»-serien og «Kjærlighetens galskap».

Til tross for en suksessfull skuespillerkarriere innrømmer 31-åringen at hun var nødt til å ta i bruk alkohol for å komme seg gjennom sin første sexscene med Chris Pratt (42) i filmen «Passenger».

Les også: Jake Gyllenhaal avslører 17 år gammel «Brokeback Mountain»-hemmelighet

Lawrence fikk imidlertid støtte fra medskuespilleren som følte et ansvar for å sørge for at opplevelsen ble mest mulig komfortabel. Selv har Pratt spilt inn lignende scener en rekke ganger, og forstår ubehaget nakenscener fører med seg:

– Til tross for all følelsen av angst som kommer frem til en scene som denne, kommer du inn i den og du innser at det egentlig ikke er noe sexy med det i det hele tatt. Det er bare veldig vanskelig. Men du vet, det er en del av konserten. og du bare gjør det du kan for å sjekke inn med den andre personen og prøve å minimere ubehag de føler, sa han til People.

Trivdes i øyeblikket

Til tross for at flere skuespillere opplever innspilling av intime sexscenene som krevende, er det også noen som er mer tilfreds i situasjonen.

Jon Hamm (51) innrømmer at det var vanskelig å filme sexscenen hans med Kristen Wiig (48) i 2012-komedien «Bridesmaids», spesielt siden han gikk kledd i ukomfortabelt undertøy, men selve opplevelsen er imidlertid noe 51-åringen likte.

– Det er samme følelse som når du løper i regnet. På et viss tidspunkt tenker du at du allerede har blitt våt, så du kan like gjerne bare fortsette å løpe. Jeg kommer ikke til å bli mindre våt, så jeg kan like gjerne bare nyte hvordan dette føles, har han uttalt til Playboy.