*Nettavisen* Livsstil.

La ut sjimpansebilde etter kongelig fødsel - nå har BBC-reporteren fått sparken

SPARKET: Danny Baker mistet jobben. Foto: Ntb Scanpix

- Dette var en grov feilvurdering, sier en talsperson for BBC.

09.05.19 13:08

Danny Baker (61) har fått sparken fra BBC etter en twittermelding han la ut etter den kongelige fødselen i Storbritannnia.

I twittermeldingen som nå er slettet, la Baker ut et bilde av en sjimpanse i menneskeklær sammen med teksten «den kongelige babyen forlater sykehuset».

Klikk på bildet for å forstørre.

KONTROVERSIELT: Denne tweeten førte til storm på sosiale medier.  Foto: Skjermdump

Mange reagerte på utspillet, og mente det var å gjøre narr av Meghan Markles etniske bakgrunn. Markles mor er afroamerikansk.

Nå har Baker fått sparken, skriver BBC selv. Baker opplyste også om avgjørelsen på Twitter. 61-åringen var programleder for et helgeprogram på kanalen.

- Dette var en grov feilvurdering, sier en talsperson for BBC, som også opplyser at utspillet for imot verdiene til kanalen.

Svarte på Twitter

Etter at reaksjonen på twittermeldingen begynte å renne inn, kom Danny Baker med en slags beklagelse.

- Beklager at mitt spøkefulle bilde av den lille fyren i snobbete klær har opprørt noen. Det slo meg aldri inn fordi, vel, hodet er ikke forskrudd, sa Baker.

Senere kom 61-åringen med en ny beklagelse.

- Igjen, beklager sterkt for det dumme, tankeløse tullebildet. Det var ment å være en spøk om kongelige versus sirkusdyr i snobbete klær, men ble tolket som aper og rase, så det ble korrekt slettet.

Etter å ha blitt sparket, uttrykte imidlertid Baker med sin misnøye med avgjørelsen:

Viste fram gutten

Meghan Markle og prins Harry kunne onsdag vise fram sitt første barn – en liten gutt som har fått navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORELDRE: Prins Harry and hertuginne Meghan lar seg fotografere sammen med sin to dager gamle sønn i St George's Hall på Windsor Castle onsdag.  Foto: (NTB scanpix)

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland mente at navnet paret har valgt er uvanlig.

- Et både uventet og uvant navn på et medlem av kongefamilien. Harry og Meghan velger nok en gang svært så utradisjonelt. Samtidig er dette nok et bevis på guttens fjerne plass i arverekken til tronen - på en sjuendeplass allerede, sier Totland i en e-post til Nettavisen.

Gutten ble født mandag og er den sjuende i arverekken til den britiske tronen.

- Han har det søteste temperamentet, og er stort sett rolig. Han har vært en drøm. Det har vært noen spesielle dager, avslørte Meghan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag