Gå til sidens hovedinnhold

La ut sjimpansebilde etter kongelig fødsel - nå har BBC-reporteren fått sparken

- Dette var en grov feilvurdering, sier en talsperson for BBC.

Danny Baker (61) har fått sparken fra BBC etter en twittermelding han la ut etter den kongelige fødselen i Storbritannnia.

I twittermeldingen som nå er slettet, la Baker ut et bilde av en sjimpanse i menneskeklær sammen med teksten «den kongelige babyen forlater sykehuset».

Mange reagerte på utspillet, og mente det var å gjøre narr av Meghan Markles etniske bakgrunn. Markles mor er afroamerikansk.

Nå har Baker fått sparken, skriver BBC selv. Baker opplyste også om avgjørelsen på Twitter. 61-åringen var programleder for et helgeprogram på kanalen.

- Dette var en grov feilvurdering, sier en talsperson for BBC, som også opplyser at utspillet for imot verdiene til kanalen.

Svarte på Twitter

Etter at reaksjonen på twittermeldingen begynte å renne inn, kom Danny Baker med en slags beklagelse.

- Beklager at mitt spøkefulle bilde av den lille fyren i snobbete klær har opprørt noen. Det slo meg aldri inn fordi, vel, hodet er ikke forskrudd, sa Baker.

Senere kom 61-åringen med en ny beklagelse.

- Igjen, beklager sterkt for det dumme, tankeløse tullebildet. Det var ment å være en spøk om kongelige versus sirkusdyr i snobbete klær, men ble tolket som aper og rase, så det ble korrekt slettet.

Etter å ha blitt sparket, uttrykte imidlertid Baker med sin misnøye med avgjørelsen:

Viste fram gutten

Meghan Markle og prins Harry kunne onsdag vise fram sitt første barn – en liten gutt som har fått navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland mente at navnet paret har valgt er uvanlig.

- Et både uventet og uvant navn på et medlem av kongefamilien. Harry og Meghan velger nok en gang svært så utradisjonelt. Samtidig er dette nok et bevis på guttens fjerne plass i arverekken til tronen - på en sjuendeplass allerede, sier Totland i en e-post til Nettavisen.

Gutten ble født mandag og er den sjuende i arverekken til den britiske tronen.

- Han har det søteste temperamentet, og er stort sett rolig. Han har vært en drøm. Det har vært noen spesielle dager, avslørte Meghan.

Kommentarer til denne saken