Gå til sidens hovedinnhold

Lady Gaga i hardt vær etter at hennes tidligere hundepasser som ble skutt sliter økonomisk og med traumer: - Hjertløs

Hundepasseren sliter etter hendelsen i februar.

I februar utspilte det seg dramatiske scener på det som i utgangspunktet skulle være en luftetur med Lady Gagas (35) tre hunder.

Det var hundepasser Ryan Fischer som var ute og luftet hundene, som er av rasen fransk bulldog, da han ble skutt på åpen gate og to av hundene ble stjålet.

Les også: Lady Gagas hundepasser skutt - hundene stjålet

Hundene ble i etterkant funnet uskadd, mens Fisher lå på sykehus i over en måned etter å ha hatt komplikasjoner med lungene.

- Følte meg forlatt

Selv om Fisher kom unna hendelsen med livet i behold, og at han fysisk er kommet seg kan han nå avsløre at han lider psykisk, og har nå begitt seg ut på en seks måneder lang «roadtrip» som skal hjelpe han med å håndtere traumet.

Men to måneder inn i turen har bilen hans kondemnert, og nå har han derfor startet en GoFundMe-side (som er det samme som Spleis her i Norge) der han ber om økonomisk hjelp for å dekke kostnadene.

På siden skriver han at er hjemløs, pengeløs og at han videre nå ønsker å kjøpe en van for å fortsette reisen til å oppsøke et lokalsamfunn som vil hjelpe han med å bearbeide traumet han har opplevd.

Les også: Britney Spears under etterforskning

Innsamlingssiden inkluderer også en video som viser han fra sykehuset, og bilder av sårene fra skyteepisoden.

- Til tider var jeg veldig redd og ensom. Jeg følte meg forlatt og uten støtte. Jeg har hatt lange perioder med depresjon, tvil og selvmedlidenhet.

For to måneder siden forlot han altså Los Angeles, hvor han har jobbet for Lady Gaga, til fordel for å kjøre østover mot New York. Men nå har altså både bilen og pengene sagt stopp.

- Så her er jeg. Uten bil, leilighet, tom for penger og lever på donasjoner fra mine nærmeste, ber jeg ydmykt om hjelp, sier han.

Pengene sier han at han vil bruke på bil, og reisekostnader i tillegg til at han vil delta i traumeprogrammer, helbredere og kreative og spirituelle leder.

Fredag ettermiddag har han samlet inn totalt 30.548 av 40.000 dollar på GoFundMe.

Les også: Tidligere forretningspartner saksøker «Sinnasnekker'n» – krever millioner etter konflikt

Fansen raser

At Fisher nå er hjemløs og blakk sjokkerer fansen til hans tidligere arbeidsgiver, og flere raser nå mot Gaga for at hun ikke tar ansvar, etter at han tross alt ble skutt mens han beskyttet hennes hunder.

Flere har tagget henne på GoFundMe-siden og på Twitter koker det nesten over med sinte Gaga-fans.

Mange påpeker at rett etter hundene hennes ble frastjålet lovet hun uten en dusør på 500.000 dollar til den som kunne bringe de hjem, mens nå er Fisher i økonomisk krise.

Les også: Amber Rose anklager kjæresten for et dusin utroskap

«Lady Gaga tilbydde 500.000 dollar for å finne hundene hennes, og nå tillater hun at hundepasseren hennes må sette opp en GoFundMe-side fordi han er hjemløs og sliter med traumet sitt.» skriver en bruker, mens en annen skriver at sangeren er hjerteløs for å ikke tilby Fisher hjelp.

En tredje påpeker derimot at Gaga tilbydde seg å betale Fishers sykehusregning på 97.500 dollar i følge Daily Mail i mars.

Forsvarer sin tidligere arbeidsgiver

Gaga har ikke selv valgt å kommentere fansens raseri over lite støtte til Fisher, men Fisher selv har valgt å forsvare sin tidligere arbeidsgiver.

I et innlegg på Instagram skriver han at ingen skal få skylden for situasjonen han er i andre enn han selv.

«Jeg er takknemlig for alle måter jeg har blitt tatt hånd om i min restitusjon. Jeg føler kun takknemlighet i hjertet mitt for all omsorg jeg har fått, og støtten jeg har fått. Ingen fortjener å få skylden.» skriver han i innlegget.

Han skriver videre at å kjøre ut på denne reisen er noe han har valgt helt selv.

«Å bruke denne tiden for meg selv er mitt valg, og denne reisen jeg ønsker å dra på er mitt valg. Jeg gir meg selv rom for å komme meg.»

Les også: John Arne Riise åpenhjertig etter bruddet: – Trives best som singel

- Du er en helt

Selv om Gaga enn så lenge har holdt seg tyst om hundepasserens situasjon, har hun tidligere vist sin takknemlighet for at han beskyttet hundene hennes.

I innlegget hvor hun utlovde dusør den dagen hundene ble tatt, hyllet hun også hundepasseren.

«Jeg elsker deg, Ryan Fischer. Du risikerte livet for å beskytte familien vår. Du er for alltid en helt», skrev Gaga i sin Instagram-post.

Les også: Daniel Craig nekter å etterlate barna milliard-arv: – Om du dør rik, har du mislykkes