Milliardæren Gustav Magnar Witzøe er en av de første i Norge til å kjøpe SUV'en fra Lamborghini. Dagens Næringsliv melder at Witzøe betalte 3,5 millioner kroner for bilen.

Ifølge TV 2 er Witzøe en av femten nordmenn som har bestilt et eksemplar av bilen. Justin Bieber og Kanye West er to internasjonale kjendiser som også har kjøpt seg et eksemplar av bilen.

Se hvordan Lamborghini presenterer bilen øverst i saken!

Toppfart på 350 kilometer i timen

Bilen, en svart Urus med fireliters motor, automatgir, firehjulstrekk og 650 hestekrefter ble lenge kalt verdens raskeste SUV, med en toppfart på 350 kilometer i timen, ifølge Dagens Næringsliv.

Bilforhandler Anders Lysholm i Trondheim forteller til DN at bilen er den råeste SUV'en i verden, og den første som er levert i Trondheim.

- Gratulerer med verdens råeste SUV. Den første i Trondheim! Lamborghini Urus - 650HK! Kan ikke beskrives med ord, skrev Lysholm på Facebook om bilen.

Modell i New York

Witzøe er kjent for å være veldig privat, og gir sjeldent intervjuer. Det er imidlertid kjent at han nå satser på en modellkarriere i New York. Ifølge hans egen Instagramprofil er Witzøe under modellbyrået Next Models Worldwide, som blant annet er kjent for å ha artistene Lana Del Rey, Dua Lipa og Travis Scott på laget.

Han er også aktiv på Instagram, der han ofte deler bilder med sine over 100.000 følgere.

Formuen til Witzøe ble redusert til én milliard kroner i 2017, kontra 11 milliarder i 2016. Dette skyldes ifølge avisa at familieselskapet endret regnskapsføringen. Tallene for 2018 er ikke offentliggjort enda.

Ifølge Forbes' liste over milliardærene under 30 år ligger Witzøe helt øverst.

Han eier rundt halvparten av aksjene i oppdrettskjempen Salmar, som er et av børsens største selskaper med en børsverdi på rundt 44 milliarder kroner. Det er Witzøes far, Gustav senior, som fortsatt holder i tøylene i familieselskapet Kverva, men det er sønnen som får overskriftene.