*Nettavisen* Livsstil.

Lange køer utenfor Vinmonopolet flere steder i landet

LANG KØ: Slik så det utenfor Vinmonopolet på Grünerløkka onsdag formiddag.

LANG KØ: Slik så det utenfor Vinmonopolet på Grünerløkka onsdag formiddag. Foto: Nina Lorvik (Mediehuset Nettavisen)

Påskeplanene er avlyst for mange, men ikke påskehandelen på polet.

08.04.20 13:26

Mange serveringssteder ble stengt da skjenkestopp ble innført i Oslo og grensen mot Sverige stengt. Vinmonopolet har derimot holdt åpent som normalt, og det er populært.

Onsdag, siste dagen før påskestengte butikker, er det mange som skal gjøre unna påskehandelen. Det meldes om lange køer flere steder i landet.

Tiltak for å begrense smittefaren

Et av smittevern-rådene er å holde avstand og unngå å være unødig ute. Det gjelder også om man skal i butikk - eller på polet. Og bilder fra Oslo onsdag tyder på at folk holder god avstand - også i køen.

NYHETSSTUDIO: Få de siste nyhetene om viruspandemien

Slik så det ut utenfor Vinmonopolet på Grünerløkka i Oslo, like før lunsjtider onsdag:

Klikk på bildet for å forstørre. KØ: Mange benyttet seg av muligheten for å ordne seg noe alkohol til påsken, onsdag formiddag.

KØ: Mange benyttet seg av muligheten for å ordne seg noe alkohol til påsken, onsdag formiddag. Foto: Nina Lorvik (Mediehuset Nettavisen)


Vinmonopolet mener at de har god kontroll på å håndtere den store kundemassen, til tross for de strenge korona-restriksjonene.

Fakta

Vinmonopolets åpningstider påsken 2020

- Der hvor presset kommer, er butikkene våre dimensjonert for et større trykk. Det er store butikker. En vanlig bybutikk i Oslo kan slippe inn 25 kunder samtidig, og en større butikk kan ha 40 personer inne samtidig, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl til Nettavisen.

- Hva gjør dere for å begrense smittefaren?

- Vi har en plakat utenfor døren som forklarer det du trenger å vite, og vi har vektere som dusjer hendene dine med håndsprit. Kundene får også beskjed om å passe på avstandskravet på to meter. Det skal være trygt og hyggelig å handle på polet, legger Nordahl til.

Klikk på bildet for å forstørre. - TRYGT OG HYGGELIG: Det er mange som skal handle på polet får påske, til tross for strenge korona-restriksjoner. - Det er trygt og hyggelig å handle Polet, forsikrer kommunikasjonssjef Jens Nordahl.

- TRYGT OG HYGGELIG: Det er mange som skal handle på polet får påske, til tross for strenge korona-restriksjoner. - Det er trygt og hyggelig å handle Polet, forsikrer kommunikasjonssjef Jens Nordahl. Foto: Tommy Andresen (Vinmonopolet)

- Endret handlemønster

Nå har det snart gått en måned siden de strenge korona-restriksjonene ble innført, og Vinmonopolet hevder det har endret kundenes handlemønster.

Se stor oversikt: Dette solgte mest på polet i fjor – ekspert anbefaler én vin på lista (+)

- Salget har blitt spredt mer utover dagen. Vi ser at kundene gjør innkjøpene tidligere på dagen, hvor det er mindre folk i butikken. Fredag og lørdag har vært de store handledagene, men nå spres handelen utover mandag, tirsdag og onsdag, forteller Nordahl.

Klikk på bildet for å forstørre. TIRSDAGSKØ: Slik så det ut utenfor Vinmonopolet på Bislett, tirsdag ettermiddag.

TIRSDAGSKØ: Slik så det ut utenfor Vinmonopolet på Bislett, tirsdag ettermiddag. Foto: Heidi Schei Lilleås (Mediehuset Nettavisen)

En vanlig vinteruke for Vinmonopolet er cirka 650.000 kunder. Så kom de strenge koronatiltakene, og i uke 11 (9. – 14. mars) var det 720.000 kunder på landsbasis. I uke 12 var kundetallet 663.000 kunder på landsbasis, viste tall fra Vinmonopolet, ifølge kommunikasjonssjefen.

Les også: Vinmonopolet: Ingen grunn til å hamstre – det er nok vin

- Vinmonopolets salg har økt etter koronautbruddet, men ikke mer enn vi kunne forvente med tanke på at grensehandel, taxfree på ferger og flyplasser og restauranter og uteliv for en stund er nesten helt skrudd av, sa Nordahl i Vinmonopolet til Nettavisen, i slutten av mars.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag