Gå til sidens hovedinnhold

Lanserer kjønnsnøytrale emojier

Gravid mann og ansikt som ikke tør å se på er blant de nye emojiene som vil være tilgjengelig for bruk neste år.

Lørdag er det Verdens emoji dag, og Unicode Inc. og Emojipedia har valgt å feire dagen med å lansere flere nye emojier. Det kommer frem i en liste over nye emojier fra organisasjonen Unicode Consortium.

Det som er blitt lagt vekt på ved lanseringen er ønsket om å legge til rette for maskuline, feminine og kjønnsnøytrale versjoner av alle typer emojier. Det gjelder også hudfarge.

- Dette betyr at nesten alle emojier som standard kan ha et kjønnsnøytralt alternativ, hvor man kan bruke en kvinne eller mann der det er relevant, sier Jeremy Burge, grunnleggeren av Emojipedia, ifølge The Guardian.

Det var Burge, som også startet «World Emoji Day» i 2014. Emoji-nettstedet startet han i 2013, og det er også de som har tegnet de nye emojiene.

Trans og ikke-binær graviditet vil også være representert i emoji-settet, takket være to nye kjønnsalternativer for den «gravide kvinnen» emoji, mens «person med krone» slutter seg til «prins» og «prinsesse» for kjønnsnøytral kongelighet.

I tillegg til de nye kjønnsnøytrale alternativene får man flere varianter av hender med ulike hudfarge som hilser, hender som former et hjerte, og ulike nye fjes.

Det kommer også 20 nye ikoner som for eksempel et tomt batteri, en krykke og et røntgenbilde.

Selv om emojiene er lansert, er det foreløpig ikke godkjent for bruk enda. Prosessen videre går ut på at det åpnes for kommentarer på emojiene før de offisielt blir godkjent for bruk i september.

Deretter er det opp til programvareprodusentene å bestemme når de skal gjøre emojiene tilgjengelige for brukerne.

Les også: Videoer av vasking og skrubbing tar av på sosiale medier, men hvorfor?