Etter over et år i mer eller mindre koronalockdown med stengte barer og andre steder man kanskje vanligvis ville ha møtt the one, er det nå høysesong for post-pandemi dating. Og ikke minst Tinder.

Les også: Derfor lykkes du ikke på Tinder - spesielt hvis du er mann

Den populære dating-appen har selvfølgelig vært flittig brukt også under pandemien. Men nå er det enda lettere å kunne møtes via appen og i det virkelige livet.

Nå lanserer nemlig Tinder en ny funksjon til glede for mange brukere.

Kan blokkere ut eksen

Hater du følelsen når du støter på en eks, et skikkelig mislykket one night-stand eller kanskje et familiemedlem eller en av foreleserne dine på Tinder?

Med den nye funksjonen Block Contacts kan man nå faktisk blokkere de man ikke ønsker å se i appen når man skal sveipe mot høyre eller venstre, ifølge i-D.

Bedre sent enn aldri, sier vi.

40 prosent av Tinder-brukere skal ha funnet eksen sin på appen, nesten 25 prosent skal ha møtt på et familiemedlem og 10 prosent skal ha sett professoren sin, ifølge en studie.

«Vi kan kanskje ikke redde deg fra pinlige møter på kaféen. Men vi gir deg mer kontroll over opplevelsene dine på Tinder», sier Bernadette Morgan, Group Product Manager of Trust & Safety i Tinder i en pressemelding.

Les også: Emma Ellingsen ble kastet ut av Tinder tre ganger: – Tror profilen min er falsk

Tryggere dating

Tanken bak den nye funksjonen er også at de som har opplevd et voldelig eller giftig forhold skal kunne sveipe trygt på Tinder uten å slippe å bekymre seg over å bli stalket av eksen sin på appen.

Man må imidlertid gi dating-appen tilgang til kontaktlisten sin og det kan dermed oppstå data privacy-situasjoner.

Tinder påstår imidlertid at denne informasjonen ikke skal gis til tredjeparter og kun er for blokkerings-formålet.