Gå til sidens hovedinnhold

Lappeteppet til Sarahs oldemor endte opp på Met-gallaen: – Må være det samme

En Instagram-bruker fikk sjokk da hun så rapperens antrekk.

Tidligere denne måneden ble den årlige Met-gallaen arrangert i New York, der flere av verdens største stjerner kledde seg opp i sine flotteste antrekk under temaet «amerikansk mote» og samlet seg for en festkveld uten like.

Temaet byttes ut hvert år, og kjendisene velger selv – i samarbeid med ulike designere – hvordan de ønsker å tolke det. Under årets galla fikk vi blant annet se alt fra prinsessekjoler til cowboy-inspirerte antrekk, men den som vakte mest oppsikt var kanskje rapperen Asap Rocky (32).

Les også: Detaljen kostet Kim Kardashian 85.000 kroner

32-åringen, hvis egentlige navn er Rakim Athelaston Nakache Mayers, dukket nemlig opp i et enormt lappeteppe.

– Oldemor Mary dro på Met-gallaen

Under det fargerike lappeteppet hadde rapperen på seg en mørk dress, og hele looken er satt sammen av designeren Eli Russell Linnetz (30). Designeren har tidligere fortalt til Vogue at det store lappeteppet stammer fra et loppemarked.

Og det stemmer bra overens med hva en Instagram-bruker ved navn Sarah hevder i sitt innlegg.

Les også: Realitydeltaker brakk nesa til en fremmed på utested: Nå er han dømt

«Lappeteppet til oldemoren min ble donert bort til et loppemarked for en tid tilbake. Da jeg så bildet fra Met-gallaen skjønte jeg umiddelbart at det måtte være det samme teppet. Jeg leste i en artikkel hos Vogue at designeren fant lappeteppet sør i California, og krevde at mamma gikk for å lete etter bildene av teppet på vår gamle seng», skriver Sarah til et bilde av Asap Rocky fra gallaen og det originale teppet.

«Det ser ut til at oldemor Mary dro på Met-gallaen med Asap Rocky», legger Instagram-brukeren til.

Vil ikke ha penger

Sarah, som går under brukernavnet «books_n_babies» på bildedelingstjenesten, har fått internasjonal oppmerksomhet etter at hun delte historien på Instagram.

Saken er blant annet omtalt av både amerikanske People og svenske Expressen.

Men med oppmerksomhet kommer også meninger fra alle kanter, noe Sarah har fulgt opp i et nytt innlegg der hun forsikrer om at hun ikke var «ute etter noe» da hun delte det.

Les også: Billie Eilish mistet 100.000 følgere etter dristig bilde: – Folk er redd for store pupper

«Jeg deler dette fordi jeg vil avklare at vi ikke anklager noen for å stjele, og vi vil ikke ha noe penger», skriver hun.

Videre forteller Sarah at hun delte innlegget fordi hun syntes det var gøy å se igjen lappeteppet.

«Det er fantastisk å se at noe oldemoren min lagde av kjærlighet til moren min – som skulle bli brukt til å holde henne varm, og ble donert så det kanskje kunne holde noen andre varme eller samle inn penger til en veldedig organisasjon, endte opp som et fantastisk kunstverk laget av talentfulle mennesker», skriver Sarah i Instagram-innlegget.

Avslutningsvis forsikrer hun om at de har flere andre tepper etter oldemoren, og at de ikke savner lappeteppet.

Asap Rocky og designeren bak rapperens look har foreløpig ikke kommentert saken offentlig, men Sarah skriver i innlegget sitt at hun har snakket med både designeren og hans team – som hun beskriver som «nydelige mennesker».