*Nettavisen* Livsstil.

Lars Berger røk ut av Mesternes mester

Lars Berger (39) måtte se seg slått av tidligere friidrettsutøver Hanne Haugland i kveldens episode av Mesternes mester.

25.01.19 21:11

Den tidligere skiskytteren og langrennsstjernen fra Lesja var i natt-test også i forrige episode, men da klarte han å slå ut tidligere cheerleader Kine Olsen Vedelden.

Denne gangen holdt han ikke mål, og Haugland slo Berger 2-1 i nattesten.

I forkant av programmet var Lars Berger favoritt til å vinne hele programmet. I stedet røk Berger ut etter fem uker.

- Jeg hadde en veldig dårlig dag hvor jeg ikke gjorde det så bra på øvelsene i forkant av natt-testen. Da Hanne valgte meg, var jeg forberedt på det, sier Berger til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

BALANSEKONTROLL: Lars Beger gjorde det ikke så verst i denne øvelsen hvor det var om å gjøre å komme seg lengst mulig ut på denne linen. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

- Hun er rå

Berger hadde en god følelse fra forrige ukes natt-test, og startet også ganske bra i konkurransen mot Haugland. Han klarte å ta den første lysstaven som falt ned, men så gikk det ikke lenger hans vei.

- Jeg stivnet litt til etter den andre lysstaven hadde falt ned, og da var det fort over for min del. Det er kjedelig å ryke ut av programmet, men hun var bedre enn meg, sier han.

- Hanne er rå, skryter han.

Berger innrømmer at han var for treg på nattesten, og forklarer at han er høyrehendt og burde hatt en sjanse på den siste lysstaven som falt ned på hans høyre side. Hanne var imidlertid raskere og grep den med sin venstre hånd.

- Hun har et fantastisk godt konkurranseinstinkt, og kanskje har hun tatt med seg noe fra høydehoppingen hvor hun er vant med tre forsøk, og kommer seg etter første riv, sier han.

LES OGSÅ: Slik gjør NRK «Mesternes mester» vanskeligere for årets deltakere

Bettingfavoritt ble nummer syv

Tidligere i januar ble det altså kjent at Lars Berger var bettingfavoritt. Spillet ble for øvrig tatt ned etter noen dager, da mange spill på én person gjorde at bettingselskapet mistenkte at noen visste hvem vinneren er. Der tok de imidlertid feil.

- Jeg hadde som mål å ikke ryke ut først. Men målet med deltakelsen var selvsagt å vinne.

Det sa Berger til Nettavisen i forbindelse med at han var kåret som bettingfavoritt, og ble spurt om han håpet å komme lenger enn søsteren Tora Berger, som ble den første til å ryke ut i 2015-sesongen.

Lars Berger, som la opp som toppidrettsutøver i 2015, endte som nummer syv av ti i årets sesong av Mesternes mester.

Klikk på bildet for å forstørre.

KONSENTRASJON: I den første øvelsen, "planken", i episode fem av Mesternes mester var det om å klare å svare riktig på spørsmål om de andre deltakernes idrettskarrierer. Svarte man riktig, måtte deltakeren det var spørsmål om ta et skritt fram på planken. Målet var å stå igjen til slutt, uten å havne i bassenget. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

Dårlig på strategi

Programleder Dag Erik Pedersen sa til Nettavisen tidligere i januar at han kunne forstå hvorfor Berger var bettingfavoritt.

- Han er utrolig bra rigget fysisk.

Selv innrømmer imidlertid til Nettavisen at han ikke er like flink til å finne gode strategier, og var blant annet alt for dårlig på øvelsene i kveldens episode. Temaet var konsentrasjon og koordinasjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

BALLKONTROLL: Lars Berger var ikke god til å holde ballene i sjakk i denne øvelsen. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

- I den første øvelsen hvor det var quiz om de andre deltakerne var jeg den andre som røk ut, og så kom jeg sist på øvelsen hvor vi skulle holde flere baller i sjakk, forteller Berger.

I den siste øvelsen skulle deltakerne balansere på en stram line over et basseng. Der gjorde imidlertid Berger det ganske bra, og endte på en fjerdeplass. Sammenlagt denne dagen ble han nest sist.

Tidligere håndballspiller Karoline Dyhre Breivang vant for øvrig både den første og andre konkurransen i den femte episoden, og ble temavinner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag