*Nettavisen* Livsstil.

Lea Vik fra «Paradise Hotel» hetses på nettet

Paradise Hotel 2019

HETSES: Lea Vik utsettes for flere grove kommentarer på nettet. Foto: Alexander Winger / Nettavisen

- Når en er både menneske og søppel på én gang, skriver en bruker på Facebook-gruppen «Mannegruppa Ottar»

20.03.19 13:11

(Avisenagder.no): «Når en både er menneske og søppel på en gang», skriver en bruker på Facebook-gruppen «Mannegruppa Ottar». Dette er bare én av hundrevis av kommentarer som omhandler Kvinesdal-jenta Lea Vik, som er deltager i årets Paradise Hotel.

I kommentarfeltene til blant annet Dagbladet, Se & Hør, Nettavisen, Lister 24 og nettsiden «Mannegruppa Ottar» har Lea Vik opplevd svært mye hets etter oppslag knyttet til hennes deltagelse på Paradise Hotel - samt hennes privatliv. Det startet allerede da det ble annonsert at hun skulle være med i den omdiskuterte TV3-serien. Og da hun på fleip sa at hun skulle ligge seg til finalen, tok hetsen for alvor av.

Vik sier at mange fra Kvinesdal har hengt henne ut med svært negative karakteristikker på nettet - men hun lar ikke kommentarene prege henne.

- Det går ikke inn på meg personlig. Men det likevel ikke greit - særlig når man går direkte på person og snakker om veldig private ting. Det er under beltestedet, sier Vik til Agder.

Kommentarene kommer fra hele landet, men hun er overrasket over hvor mange fra hjembygda, som hun ikke kjenner personlig, men som later til at de vet alt om henne - som skriver nedlatende ting.

- De andre deltagerne fikk også høre hvor dumme de var som meldte seg på Paradise Hotel - og dét er en ting - men rundt meg har hetsen vært verre.

Eskalert

Vik har stilt opp i Vi Menn, og på Instagram-kontoen publiserer hun bilder både med og uten klær. Hun har derfor måtte tåle stygge kommentarer og uthenging tidligere - men etter Paradise Hotel-oppslagene har hetsen eskalert.

- Det som skjer nå er ikke så annerledes enn fra før, bare at det er mye mer og enda styggere. Jeg sa på spøk at jeg ville ligge meg til finalen, og folk mistet det jo helt totalt, forteller hun.

Hun mener mye av hetsen er knyttet til fordommer, og ikke et resultat av hvordan hun faktisk ter seg, hverken privat eller på TV.

- Man skal ikke forhåndsdømme bare fordi man er med i Paradise Hotel eller legger ut lettkleddbilder.

- Jeg ser ikke på dem som gjør det de vil og går sin egen vei som problemer - men de som holder igjen og «hater» - det er de som er problemet, fremholder kvindølen.

Vik ser riktignok ikke på alle negative kommentarer som hets. At noen synes det er dumt å delta i Paradise Hotel eller legge ut nakenbilder, har hun ingen problemer med å akseptere.

Paradise hotel

Innspillingen til serien er over, og hun er tilbake i Flekkefjord, der hun bor og jobber. Etter første uke var ikke Lea Vik blant de mest fremtredende personene på hotellet i Mexico. I motsetning til mange av de andre deltagerne var ikke Vik særlig interessert i krangler - og dermed ble hun også tildelt litt mindre TV-tid enn mange av konkurrentene på hotellet.

- 24 timer blir klippet til 45 minutter. Da er det klart at man mister litt kontekst. Hun tror også at de fokuserte på deltakere som var mindre «trygge» til første parseremoni.

- Har du fått noe positiv respons på deltakelsen - eller bare hets?

- Litt ja. Noen forsvarer meg også i kommentarfeltene, svarer hun.

Vik bemerker at all kritikk har kommet i offentlige fora - og at ingen sender henne hets direkte på meldinger.

- Hva om jeg var mer nærtagende eller hadde dårlig selvtillit? Hetsen kan være farlig, sier hun avslutningsvis.

- Jeg forstår ikke hvorfor folk er sånn. De skriver masse dritt basert på fordommer, med fullt navn i kommentarfelt. Det er så teit, sier hun nokså uberørt av det hele.

Les flere saker i Avisen Agder her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.