I 2005 kom prinsesse Märtha Louise (50) og Ari Behn sin andre datter til verden, Leah Isadora Behn (17). Som en del av den norske kongefamilien har hun vært et kjent navn hele sitt liv. De siste årene har tenåringen bemerket seg mer i rampelyset og på sosiale medier, og hun er synlig på plattformer som Instagram og TikTok.

På sistnevnte legger hun ofte ut korte videosnutter som gir seerne et innblikk i hvordan livet til prinsesse Märtha Louise og hennes tre døtre ser ut, i tillegg til sminkevideoer.

Tirsdag la hun ut en vanlig sminkevideo av seg selv, men denne gangen delte hun flere personlige detaljer, blant annet om farens død i 2019.

– Faren min kunne ikke leve med sine egne demoner

Leah Isadora var kun 14 år gammel da faren hennes, forfatter Ari Behn, tok sitt eget liv i desember 2019. Han ble bare 47 år gammel.

I videoen publisert på TikTok åpner datteren opp om den tøffe tiden, og hun legger ikke skjul på at det var en svært sårbar og tung tid.

I det nesten tre minutters lange videoklippet deler Behn detaljer fra barndommen, og forteller først om foreldrenes skilsmisse. Etter 14 år som gift valgte Märtha Louise og Behn å skille i lag i 2016. Det førte til at 17-åringen og hennes to søstre, Maud (19) og Emma (13), måtte dele tiden mellom foreldrene.

– Foreldrene mine ble skilt da jeg gikk i 6. klasse. Det var ganske vanskelig å flytte frem og tilbake, sier hun i videosnutten og fortsetter:

– Men det som var enda vanskeligere var at faren min døde da jeg var 14 år, noe som har vært en tung reise. Jeg snakker ikke så mye om det, fordi jeg liker å holde følelsene mine for meg selv. Eller ikke for offentligheten i det minste.

Hun forteller videre til sine nærmere 170.000 følgere på TikTok at hun har tatt lærdom av den sorgfulle opplevelsen.

– Etter at faren min døde, har jeg lært mye om mental helse. Faren min kunne ikke leve med sine egne demoner, og det har fått meg til å tenke gjennom alt to ganger, sier hun og legger til:

– Fortell dine kjære at du elsker dem. Jeg vet at alle sier det, men gjør det virkelig.

Hyllet mamma

I 2020 gjorde 17-åringen sitt første store intervju med Nettavisen, hvor hun blant annet fortalte hvor mye hun ser opp til sin mor, prinsesse Märtha Louise.

– Mamma er helten i livet mitt. Hun er veldig kul, og hun er veldig sterk. Hun er alt. Hun klarer å takle oss, for vi er noen håndfuller. Alle tre er så forskjellige og hun takler oss på hver våre forskjellige måter. Hun vet hvordan hun skal takle situasjoner, uttalte Leah Isadora den gang.

Tidligere i år ble Behn, i form av sin influenser-rolle, kåret til årets «beautyprofil» under prisutdelingen Costume Awards. I 2021 vant hun også prisen som årets «skjønnhetsinfluenser» på influensernes største prisutdeling, Vixen Influencer Awards.

I skrivende stund har Leah Isadora Behn over 85.000 følgere på Instagram, samt over 9.9 millioner likerklikk på TikTok. I tillegg til dette har hun over 14.000 abonnenter på YouTube.