Fredag gjester Leah Isadora Behn (17) «Lindmo» på NRK, der hun blant annet snakker om hvordan det har vært å vokse opp i en familie som nesten konstant er i rampelyset.

Som datter av Märtha Louise (47) og avdøde Ari Behn har hun helt siden hun var liten vært et kjent navn – og de senere årene har 17-åringen selv tatt steg ut i offentligheten.

Les også: Norske Ida endte opp i stjernens limousin: – Jeg følte meg dum

Blant annet har hun opparbeidet seg en stor følgerskare på Instagram, i tillegg til at hun jobber som modell. Nå om dagen er Behn også aktuell i Viaplay-serien «Powerwomen».

Saken ble først omtalt av Dagbladet.

Overfor programleder Anne Lindmo (52) forteller Leah Isadora Behn at det er litt «skummelt» å være i en posisjon der folk kan mene noe om henne og det hun representerer, og at hun som tenåring bryr seg om hva folk har å si. Med årene har hun derimot fått en annen innstilling til det hele.

– Jeg har fått en veldig god innstilling ved at jeg ikke bryr meg. Det har jo egentlig ikke noe å si hva folk mener så lenge man gjør det man vil selv, og det føler jeg at jeg gjør. Så da står jeg egentlig godt i det, forteller hun i NRK-programmet.

Får råd av mamma

17-åringen legger imidlertid ikke skjul på at det er lettere sagt enn gjort å ikke bry seg, og påpeker at det trolig blir vanskeligere dersom det kommer noe mer personlig kritikk.

Det har det ikke gjort ennå, men hvis det skjer har hun gode støttespillere rundt seg.

Hun får nemlig mange gode råd fra sine nærmeste, sier hun.

– Det er mange rundt meg som er i samme situasjon og som opplever mye. Spesielt mamma. Det er hun som sier at jeg ikke skal bry meg. Men det er lett å si, vanskelig å gjøre. Men det er også veldig sant, sier 17-åringen i «Lindmo»-episoden.

Les også: Derfor holder Janne Formoe tilbake: – Har brent meg på det flere ganger

Nettavisen har vært i kontakt med Behns manager, Tone Christensen, som opplyser om at Leah Isadora Behn ikke har anledning til å kommentere saken ytterligere. Prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, har ikke besvart henvendelsene fra Nettavisen fredag ettermiddag.

Leah Isadora Behn har tidligere gjestet Nettavisen-podkasten «Schendis», der hun snakker åpent om både oppveksten og drømmene for fremtiden. Hør episoden her.

Influenser-suksess

Som nevnt har 17 år gamle Leah Isadora gjort stor suksess i sosiale medier de siste årene, og prinsessens mellomste datter har også vunnet flere gjeve priser i influenserbransjen.

I 2021 vant hun prisen som årets skjønnhetsinfluenser på influensernes største prisutdeling, Vixen Influencer Awards, og i juni i år ble kåret til årets beautyprofil under prisutdelingen Costume Awards. Men Behn identifiserer seg ikke nødvendigvis helt med tittelen som «influenser» ennå.

– Jeg var ikke sånn: «Yes, nå er jeg influenser». Jeg vil ikke kalle meg selv «influenser», sa hun til D2 i juni.

At hun kan leve av lidenskapen sin skjønte hun først da hun vant pris under Vixen Influencer Awards, sa hun videre.

– Det slo meg ikke før jeg vant pris på Vixen at jeg kunne kalle det en jobb. Det var da det kom mer seriøse ting. Flere voksne ble involvert, fortalte prinsessedatteren overfor D2.