Nettavisen oppdaterer saken:

GAMLE LOGEN / OSLO (Nettavisen): Fredag ble Vixen Awards 2021 arrangert i Oslo, der så godt som alt som kan krype og gå av influensere i Norge samlet seg til en fest og prisutdeling for å feire seg selv og hverandre.

Feiringen startet med en rød løper, der kjendisene fikk vise frem sine flotteste antrekk. Deretter fulgte mingling og god stemning, før selve utdelingen ble sparket i gang.

Hele 16 priser ble delt ut, blant annet årets influenser innen alt fra trening og mat til reise og underholdning, samt årets influenser innen skjønnhet.

I sistnevnte kategori var ingen ringere enn prinsessedatteren Leah Isadora Behn (16) blant finalistene, en pris hun aldri før har vært nominert til. Hun har heller aldri vært til stede under Vixen – før nå. Derfor er det kanskje enda mer imponerende at 16-åringen faktisk også stakk av med prisen.

– Da er det vel bare å starte, da. Herregud, sa en tydelig berørt Leah Isadora Behn til stor applaus fra salen.

– Det er like før jeg begynner å gråte. Men man må vel begynne å takke, da. Og jeg mener det seriøst. Jeg må takke alle her som støtter meg, har stemt på meg, som følger meg på alle kanalene mine. Og selvfølgelig takk til juryen. Jeg forventet ikke dette. Det er helt klart, fortsatte Behn, og tok til tårene.

Etter en kort pause fortsatte den unge influenseren med å takke alle som har støttet henne, inkludert foreldrene hennes, prinsesse Märtha Louise og avdøde Ari Behn.

Les også: Leah Isadora Behn satte mamma i arbeid under Vixen: – Måtte ha med en voksen

– Jeg må selvfølgelig takke mamma og pappa, som alltid har støttet meg og sagt at jeg kan klare hva som helst. Og jeg må takke vennene mine som ser på, sa Behn fra scenen.

Sendte mamma på jobb

I salen satt tydelig stolt Märtha Louise som tok frem kameraet ved første anledning for å filme datteren fra scenen.

På den røde løperen i forkant av utdelingen kunne nemlig Leah Isadora Behn fortelle til Nettavisen at hun tok med mammaen sin på utdelingen for at Märtha Louise kunne jobbe for henne.

– Hun er med for å filme til youtube-kanalen min, fortalte Behn til Nettavisen og lo.

– Så mammaen din er her for å jobbe for deg, rett og slett?

– Ja, svarte Behn.

Leah Isadora Behn var ikke alene om å gå hjem med en pris i kveld.

Fredag kveld var det også ventet stor spenning om «Debatten»-programleder Fredrik Solvang (44) i det hele tatt skulle dukke opp på den røde løperen.

Solvang var nemlig nominert til en Vixen-pris for andre året på rad, og forrige gang valgte han å ikke komme. I år strålte derimot programlederen på den røde løperen, og i tillegg stakk han av med prisen for Årets sterke mening.

Kom med oppfordring til influensere

Fra scenen fredag kveld stod en glad men også litt alvorlig NRK-programleder med et klart budskap i takketalen.

– Jeg skal ikke treffe dere med en lang takketale. Det er ett og et halvt poeng jeg skal komme med, og det halve poenget er at jeg tror til alle som noensinne tror at dere er litt annerledes enn alle andre: Det står en brun mann på TV, to ganger i uka, uttalte Solvang fra scenen og fortsatte:

– Men det viktige poenget er at denne prisen beviser at det ikke er noen barriere mellom NRK og Vixen, for eksempel. Dette er den nye normalen. Og vi i «Debatten» vil gjerne være her for dere og med dere - kom til oss, hvor enn liten saken måtte være. Kom til oss! Vi tar dere på alvor!

Klar tale fra scenen

Også Tinashe Williamson (36) tok imot en pris fra scenen fredag kveld, og benyttet anledningen til å komme med en klar tale fra scenen.

Nylig kom Williamson ut med boken «Håndbok for unge antirasister», som for alvor har satt agendaen for at det er på tide å sette ned foten for rasisme.

– Jeg har aldri vunnet noe i hele mitt liv, ikke engang et flakslodd på 25 kroner. Takk for at vi viser at antirasisme er noe vi setter på agendaen. Jeg får ofte høre: «Jeg er så lei av å snakke om rasisme». Jeg også, jeg skulle ønske jeg slapp. Vi har en jobb å gjøre, jeg vil utfordre alle til å snakke med vennekretsen sin, være opptatt av mangfold og representasjon, uttalte Williamson fra scenen og fortsatte:

– Si ifra hver gang når noen kommer med noe rasistisk eller sleivete, selv om det ikke er «people of colour» til stede. Og aller sist: jeg håper jeg er sistemann som vinner en pris for å snakke om rasisme. Ikke fordi vi ikke er opptatt av det lenger, men fordi vi har klart å utrydde det sammen. For deg og meg og for de som kommer etter oss. Så kan jeg heller vinne på flakslodd neste gang.

Disse vant en pris under Vixen Awards 2021:

Årets influenser mote: Jenny Skavlan

Årets influenser beauty: Leah Isadora Behn

Årets influenser trening og helse: Jørgine Massa Vasstrand

Årets influenser livsstil: Sara Emilie

Årets influenser interiør: Camilla Bakken

Årets influenser mat: Emilie Nereng

Årets friluftsprofil: Helene Myhre

Årets influenser underholdning: Oskar Westerlin

Årets influenser bærekraft: Hanne-Lene Dahlgren

Årets gullpenn: Trygve Skaug

Årets business: Eveline Karlsen

Årets sterke mening: Fredrik Solvang

Årets stjerneskudd: Liv Gravdahl

Årets Forbilde: Tinashe Williamson

Folkets favoritt: Jørgine Massa Vasstrand

Årets influenser: Iselin Guttormsen