Tidligere denne uken kom den gledelige nyheten om at Amazon-grunnlegger Jeff Bezos (59) hadde forlovet seg med kjæresten gjennom fem år, Lauren Sanchez (53).

Det meldte flere amerikanske medier, deriblant People og Page Six. Nyheten kom etter at Sanchez skal ha blitt obserservert med en enorm diamantring på fingeren mens paret ferierte i den franske byen i Cannes i forbindelse med filmfestivalen. Paret har så langt ikke bekreftet forlovelsen.

Selv om lykken nå ser ut til å blomstre for paret, var starten av forholdet ikke like rosenrødt. Paret preget nyhetsbildet de første månedene med overskrifter som besto av rykter, skandaler og lekkede pikante bilder.

Ble avslørt etter utroskapsetterforskning

Bezos og Sanchez gikk offentlig ut med forholdet tilbake i januar 2019, like etter at Bezos kunngjorde at han skulle skilles fra ekskona, MacKenzie Scott (53). De var gift i 25 år og har fire barn sammen.

Det tidligere ekteparet delte en offisielle uttalelse på Twitter hvor de skrev at de «skiltes som venner».

Kort tid etter skilsmissenyheten havnet imidlertid Bezos opp i en stor utroskapsskandale. Den amerikanske tabloidavisen, The National Enquirer, avslørte deres fire måneders etterforskning på at Bezos hadde hatt forhold på si med journalist Lauren Sanchez siden høsten 2018.

Hun var for øvrig gift med Patrick Whitesell (58) på den tiden.

Ifølge New York Times hadde The National Enquirer fått tak i en rekke private bilder og intime tekstmeldinger mellom Bezos og Sanchez, som avslørte at affæren startet året før de begge ble skilt fra deres respektive ektefeller.

Les også: Derfor kan Jeff Bezos nye flamme være verdens mest innflytelsesrike kvinne (+)

Bezos var raskt ute med å ta drastiske grep og hyret blant annet granskere for å komme til bunns i hvordan avisen fikk tak i de intime detaljene. Jakten på å finne ut hvem som sto bak lekkasjen bød på mange vendinger for 59-åringen.

Hackerangrep fra Saudia Arabia

Flere teorier om hvordan de private meldingene og bildene havnet i avisens hender florerte, og oppslaget satte for alvor i gang mistanker om at sikkerheten til mobiltelefonen til Bezos var kompromittert .

Amazon-sjefen trodde han var et tydelig mål for saudiaraberne, fordi avisen som Bezos eier, The Washington Post, dekket nøye drapet av den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi i 2018.

Les også: Den ukjente historien: Jeff Bezos bodde i Stavanger

Sikkerhetssjefen til Bezos, Gavin de Becker, hadde også store mistanker om at Saudia Arabia hacket telefonen til Bezos, som førte til at de pikante detaljene ble lekket til omverdenen.

– Vår gransking og flere eksperter har konkludert med at Saudi-Arabia hadde tilgang til Bezos' telefon og samlet inn privat informasjon, skrev de Becker i en kommentar publisert i The Daily Beast.

Teorien ble styrket etter at The Guardian publisert en artikkel der sikkerhetseksperter hevdet at hackerangrepet så ut til å ha kommet via en kryptert melding fra Whatsapp-kontoen til den saudiske prinsen Mohammed bin Salman (37) våren 2018. Meldingen skal ha inneholdt en videofil som angivelig infiltrerte mobilens innhold.

Saudi-Arabia avviste at de sto bak hackingen av Bezos iPhone, og prinsen mente anklagene var «absurde», ifølge CBS News.

Les også: Jeff Bezos: – Dette vil du angre på når du har fylt 80

I tillegg til hackerangrepet, mente også Jeff Bezos at han ble utsatt for utpressing av utgiveren av The National Enquirer, American Media Inc. (AMI).

I et eksplosivt blogginnlegg på nettsiden Medium skrev han at AMI truet med å offentliggjøre de private bildene han skulle ha sendt Sanchez, dersom 59-åringen ikke avsluttet etterforskningen hvem som hadde lekket bildene og meldingene til avisen. AMI på sin side nektet for utpressingsanklagen.

Ble forrådt av svigerbroren

En annen teori var at Bezos svigerbror, Michael Sanchez, var innblandet i lekkasjen.

The Wall Street Journal hevdet at Lauren Sanchez' bror inngikk en godt betalt avtale med avisen og forsynte de med bevismateriale av affæren søsteren hadde med 59-åringen.

Han avviste anklagene og mente at hans innblanding var «rene konspirasjonsteorier».

Teorien tok derimot en spinnvill vending da Sanchez innrømmet senere at han hadde hjulpet tabloidavisen med noe sensitiv informasjon om paret. Til Vanity Fair sa han at det kun var snakk om et kyssebilde og at han gjorde det for å beskytte søsteren og hans nye svigerbror.

– Jeg ville aldri forrådt søsteren min. Alt jeg gjorde var å beskytte Jeff og Lauren, sa Michael Sanchez til magasinet.

Det var ikke alle som kjøpte den forklaringen, og firmaet som Bezos anklagde for utpressing, AMI, mente at Sanchez var hovedpersonen bak lekkasjen. Ifølge en rapport fra New York Times skal han ha fått 2,2 millioner kroner for å utlevere de private meldingene og bildene til Lauren Sanchez og Jeff Bezos i 2018.

I 2020 så det ut til at Michael Sanchez angret seg, og saksøkte Bezos for ærekrenkelse. Han hevdet han ble falskt anklaget for å ha gitt pikante bilder The National Enquirer, skrev Business Insider.

Søksmålet hjalp tilsynelatende ikke på familieforholdet, og Lauren Sanchez kommenterte lekkasje-skandalen for første gang på flere år. I en uttalelse til TMZ, via hennes advokat, sa Lauren dette om brorens innblanding i utroskapsskandalen:

– Han utleverte min mest personlige informasjon til The National Enquirer i all hemmelighet – et dypt og utilgivelig svik. Familien min er såret over det usanne søksmålet, og vi håper virkelig broren min finner fred.