Det er ingen overraskelse at skuespillere tjener godt. Brutt ned til en sum per minutt på skjermen, er det tydelig at de kan tjene svært godt også.

Det ligger naturligvis mange timers arbeid bak hvert minutt med ferdig produsert drama, men det er ikke tvil om at mange skuespillere har til klor i bassenget.

Blant dem er Lena Headey, som spiller rollen som dronningen Cersei Lannister i «Game of Thrones».

Ifølge Fox News utgjør åttende og siste sesong av «Game of Thrones» til sammen 434 minutter med spilletid. Av de er Headey med i kun 25 minutter.

The Hollywood Reporter skriver at lønna ligger på rundt 1,2 millioner dollar, som blir rundt regnet 12,4 millioner kroner.

Det er for øvrig den samme lønnen Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Kit Harington og Peter Dinklage får.

Oppsummert betyr det at Headey kan innkassere 495.000 kroner per minutt på skjermen som den minst populære i Lannister-familien.

Som skuespiller i den enormt populære, men også omstridte serien, har Headey samtidig måttet jobbe hardt for lønnen.

En av hennes mest omtalte scener skjer i siste episode i sesong fem, der Cersei Lannister blir tvunget til å gå naken gjennom byens gater etter en affære.

Les også: (+) De drøyeste sex-scenene i Game of Thrones

I etterkant ble det kjent at Headey hadde brukt en «body double», det er altså kroppen til en annen skuespiller som egentlig blir filmet. For det valget måtte skuespilleren tåle mye kritikk fra fansen, men har senere tatt til motmæle: - Jeg var gravid!

Også Maisie Williams, som spiller Arya Stark i «Game of Thrones» har kommentert de fyldige lønningsposene fra HBO.

Hun har bokstavelig talt vokst opp på settet, og legger ikke skjul på at det har vært en innbringende ungdomstid.

– Alt jeg drømte om, var å få meg en bærbar datamaskin, flirer hun, før hun tilføyer mer sindig:

– Pengemessig kommer jeg ikke fra noen rik familie. Bare å kunne forsørge mora mi, på vegne av hele søskenflokken, er fantastisk. Jeg må fortsatt klype meg i armen når jeg studerer bankkontoen min, livet mitt har endret seg sånn.