Med syv avsluttede sesonger har den enormt populære HBO-serien «Game of Thrones» skapt en rekke minnerike scener.

En av de kanskje mest omtalte, er scenen som utspiller seg i siste episode i sesong fem der Cersei Lannister blir tvunget til å gå naken gjennom byens gater etter at hun innrømmer en affære.

Lena Headey (45), som spiller Cersei Lannister, ser imidlertid helt annerledes på den scenen. I etterkant har den 45 år gamle tobarnsmoren mottatt voldsom kritikk fra fansen.

I scenen benytter hun seg nemlig av en «body double», det er altså kroppen til en annen skuespiller som egentlig blir filmet.

Les også: (+) De drøyeste sex-scenene i Game of Thrones

- Noen tenkte mindre om meg som skuespiller. Det var ganske sjokkerende, sier Headey til The Sun.

Ifølge avisen avslører 45-åringen at hun var gravid med sitt andre barn på den tiden, som gjorde det vanskelig å utføre scenen uten en «body double».

Slet med fødselsdepresjon

Headey tok kritikken hardt innover seg, og ifølge The Sun hatet hun fansen i den perioden. Mest fordi hun hadde lagt ned enormt med tid og energi i rollen, og alltid presset seg selv til å jobbe hardere.

På den tiden slet 45-åringen med fødselsdepresjon fra sitt forrige svangerskap, og var midt i en skilsmisse med eksmannen og musiker Peter Paul Loughran.

- Jeg har gjort nakenscener før. Jeg er ikke uvillig til det. Jeg er en emosjonell skuespiller, og blir drevet av det. Jeg tillater meg selv å være veldig sårbar. Jeg vet ikke om noe annet, sier hun til avisen.

Les også: (+) Dette er alt du må vite om «Game of Thrones»

Skilsmissen ga henne styrke

Selv om Headey tok skilsmissen med Loughran svært tungt, utnyttet hun følelsene hun bar på inn i rollen som Cersei Lannister. På mange måter ble det hennes ammunisjon.

- Vi kom oss gjennom det. Jeg forsøkte å plassere Cersei på en måte som var katarsis for meg, ellers ville jeg fått et sammenbrudd, sier hun.

I filmverdenen brukes begrepet katarsis om en films siste og ultimate spenningspunkt.

Den åttende, og siste sesongen, av det intense eventyrdramaet hadde premiere på HBO Nordic natt til mandag. Der spiller Cersei Lannister fortsatt en sentral rolle.

Stor pågang

Det siste døgnet har strømmetjenesten opplevd store tekniske problemer etter en massiv pågang til nettsiden. Det resulterte i at nettsiden i morgentimene lå nede.

Tjenesten så likevel sitt snitt til en dose humor, og meldte følgende på Facebook:

Serviceravn: Vi opplever dessverre tekniske utfordringer for øyeblikket, da vi har blitt invadert av Night King og hans hær. Vi beklager for ubeleiligheten, og takker for deres tålmodighet, mens vi forsøker å beseire fienden.

Tjenesten ba kunder om å «sende en ravn» til «ridderne på kundetjeneste» med eventuelle spørsmål eller tilbakemelding.

God humor, eller ikke - nå ser det derimot ut til at de tekniske problemene skal være ryddet opp i, og nettsiden fungerer som normalt.