Deltakerne i årets sesong av «71 grader nord – Team» har fram til nå fått kjenne på den friske fjelluften og kommet seg godt til rette i den norske naturen.

Med det sagt har seerne fått se hvilke av lagene som dominerer enn så lenge, men også hvilke kjendisduoer som står på og aldri gir seg.

Les også: Ellevilt bæsjestunt på «71 grader nord – Team»: – Måtte sette han på plass

I år er det nemlig «Idol»-kollegene Alejandro Fuentes (35) og Jorun Stiansen (39) som har utnevnt seg selv som «underdogs» og som tilsynelatende har tøffe konkurrenter. Sistnevnte legger heller ikke skjul på at hun gikk i kjelleren under deltakelsen av Discovery-programmet.

– Vanskelig å vinne etapper

Da Nettavisen traff de to artistene i forbindelse med premieren av «71 grader nord – Team», kunne begge si seg enige om at de er årets «underdogs».

– Det ser man lett, det forstår alle. Når jeg fortalte vennene mine at jeg skulle være med fikk jeg høre hvor gal jeg er og når de så lagene ble jeg helt klart utnevnt som en «underdog», sier Stiansen til Nettavisen.

Fuentes skyter derimot inn fra sidelinjen at de to overrasker også med sin deltakelse i årets sesong.

For selv om de to musikerne så langt har vært sistemann til post så langt i programmet, har de vist en viljestyrke uten like.

Les også: Avslører forventningspress i «71 grader nord»: – Tror vi kan så sykt mye

Til Nettavisen forteller Stiansen at hun har kjent på konkurranseinstinktet og at hun hele tiden ønsket å levere og gi jernet. Likevel legger hun ikke skjul på at det er vanskelig å vinne etapper når de konkurrerer mot de andre lagene.

– Det er ikke lett når man er sammen med tidligere idrettsutøvere, to som bor i skauen og en hardbarka fisker. Også kommer vi sørlendinger som liker å dyppe tærne i tanga, spise reker og spille musikk, sier hun og legger til:

– Da skjønner du at det blir vanskelig.

Viljestyrken ble viktig

Til tross for at duoen har en tidvis skeiv start på programmet, forteller Stiansen at de to hadde på forhånd snakket om at det var viktig å ha viljestyrke. Ei heller å gi opp og trekke seg.

– Jeg var veldig sånn «bare kjør på, gi meg utfordringer og kom med det». Det er veldig kult å se at hvis du hengir deg til det, så funker det. Det hjalp Alejandro og meg så sykt, forklarer Stiansen.

Fuentes skryter av dem begge og forteller at de har vært flinke. De to ser tilbake på deltakelsen i dag og tenker at de gjorde en god jobb, og kjempet så hardt de klarte.

– Hadde Tom sagt «hopp ut av flyet uten fallskjerm», så hadde jeg gjort det, sier Stiansen og legger til at hun var innstilt på å gjøre sitt beste.

Gikk i kjelleren

Selv om motet var på topp mesteparten av tiden under deltakelsen, kan Stiansen avsløre overfor Nettavisen at det var en gang hun virkelig knakk sammen under innspillingen av programmet.

– Jeg knakk sammen på et tidspunkt der for da hadde jeg glemt å spise, og den siste etappen vi måtte gå var døden, sier hun.

Videre minnes den tidligere «Idol»-deltakeren at hun på et tidspunkt tenkte at hvis hjertet hennes skulle stoppe å slå, så ville hun ha vært fornøyd med å ha levd et godt liv.

– Jeg tenkte: «Hvis hjerte mitt stopper nå, så gjør det ikke noe. Da har jeg levd et godt liv og blitt 38 år og fått til mye». Herremin jeg har aldri grått så mye i hele mitt liv, forteller hun.

Les også: Fikk klar beskjed fra familien: – Trenger ikke å være bajas

På spørsmål om det er noe de gruer seg til å se på TV, forteller Fuentes at han ikke gruer seg, men gleder seg til å se øyeblikket der han også knekker sammen.

– Jeg gleder meg til å se det sure trynet mitt når jeg har lyst til å trekke meg og gi opp. Bare for å se hvordan det egentlig så ut. Da var jeg lei, sier han.

Han forteller videre at lagkameraten forsøkte å motivere han og minnet han på en avtale de hadde gjort på forhånd.

– Vi lagde en pakt på forhånd om at ingen av oss skulle gi oss uansett hva, og det måtte jeg minne han på, sier Stiansen.