I høst bekreftet komiker Lars Berrum (36) gladnyheten om at han hadde fått seg kjæreste. Det avslørte han overfor sin kollega Martin Beyer-Olsen (43) i deres egen NRK-podkast «Berrum og Beyer snakker om greier».

Den gang fortalte 36-åringen at hans utkårede er en bergensk sykepleier som jobber på Bærum sykehus, men stoppet beskrivelsen der da han ønsker å holde henne anonym.

Les også: Går hardt ut mot hetsen mot kvinnelige komikere: – På tide å ta et oppgjør

Nå letter han imidlertid på sløret om forholdet og hvordan de to møttes, og forteller at han følte han løy til publikum da han snakket om en midtlivskrise fra stand up-scenen i høst.

Startet med koronadating

Da Nettavisen traff Berrum i forbindelse med pressetreffet av «Kongen befaler» forrige uke, som han for tiden er aktuell med, la han ikke skjul på at det er veldig hyggelig å ha fått seg kjæreste.

I tillegg røpet 36-åringen hvordan de to traff hverandre. De skal nemlig ha kjent hverandre lenge og det tok lang tid før de to innså at de var noe mer enn bare venner.

– Vi har kjent hverandre veldig lenge. Det startet vel litt med koronadating og siden det har vært pandemi så var det et bekjentskap som har utviklet seg over lang tid, fortalte komikeren.

Videre utdypet han at det var gjennom venner og deres felles yrke som sykepleier at de først kom i kontakt.

– Så ballet det plutselig på seg og når man plutselig treffes oftere og oftere over en viss periode, så må man til slutt ta stilling til det etter hvert og tenke gjennom ting som «hva skjer nå og hva gjør vi videre», sa han og la til:

– Og så tok vi den praten og da ville begge to fortsette reisen videre og finne ut mer om hverandre.

Og derfra utviklet forholdet seg til noe mer seriøst.

Løy fra scenen

Rett før jul fullførte Berrum sitt andre soloshow, det kritikerroste stand up-showet «Amor Fatigue – et helt vanlig standupshow med Nietzsche som rød tråd».

Showet beskrev han som en eksistensiell reise der han snakket om det å bli singel i voksen alder, og at han måtte redefinere sine egne verdier.

Han la derimot ikke skjul på at det har vært en reell reise i sitt eget liv.

Les også: Simon Nitsche ga slipp på jobben i sporten: – Savner den greia

I 2019 avslørte Berrum at han hadde blitt singel etter å ha vært forlovet og vært i et forhold i over åtte år. Han åpnet seg også i intervjuer om hvordan det var å bli singel i 30-årene og den psykiske knekken som fulgte med.

Som følge av koronapandemien mistet han også alle stand up-jobbene og måtte vende tilbake til sykepleieryrket, som han er utdannet til.

Les også: Eieren av «Farmen»-gården ble kontaktet av TV 2: – Måtte ta ut alle møblene våre

At livet skulle ta en ny vending bare et par år senere, hadde han ikke sett for seg.

Overfor Nettavisen innrømmer Berrum at han har følt på at han har løyet til publikum under de siste forestillingene ettersom han ikke lenger befinner seg i den samme situasjonen som han var i.

– «Amor Fatigue» var ikke et show som jeg bare kan spille og spille på grunn av at det blir er en suksess, det hadde vært rart. Jeg spilte det showet etter jeg hadde fått meg ny kjæreste og det føltes litt som å lyve, sier han og legger til:

– For da ville det gått over til en teatermonolog og det er jeg ikke interessert i, sier han og begrunner at showene hans skal være ektefølt.

Ikke bare er det en kjæreste Berrum har kapret det siste året, han gjør også stor suksess på stand up-scenen igjen. Nå hinter han om et nytt show som skal ta stafettpinnen videre fra «Amor Fatigue».