Verden er i endring og kjønnsidentitet og mangfold er høyt på agendaen. Så sent som i fjor var brasilianske Valentina Sampaio den første transpersonen noensinne til å pryde sidene i amerikanske Sports Illustrated, ifølge Melk&Honning.

Deres årlige badedraktutgave har vært et springbrett for noen av verdens fremste modeller slik som Heidi Klum, Tyra Banks og Ashley Graham. Men har også blitt kritisert heftig for å fronte urealistiske skjønnhetsidealer.

De siste par årene har Sports Illustrated gjort flere ting for første gang.

De har blant annet satt plus-size modell Graham, hijabkledde Halima Aden og 46 år gamle Klum på coveret. Melk&Honning har også omtalt at plus size-modellen Hunter McGrady tidligere i år var på forsiden av magasinet som deres mest curvy modell noensinne.

Les også: Demi Lovato: - Ble etterlatt for å dø

Nå er det Leyna Bloom som skriver historie som den første ikke-hvite transpersonen i Sport Illustrated sin badedraktutgave.

- Dette er hvordan det ser ut å være i full blomst. Takk, Sports Illustrated, for at dere lar meg vise meg i all min himmelske prakt, skriver Bloom under posten hun har delt på Instagram-kontoen sin.

- Dette øyeblikket er større enn mine villeste, innerste drømmer, skriver Bloom videre.

«I dette øyeblikket er jeg en representant for alle miljøene jeg har vokst opp i, og for alle miljøene jeg nå planter frø i. (...) Lenge før føttene mine traff sanden var det klart at alle dere (crewet fra Sports Illustrated, red.merk.) ville hylle tempelet som er kroppen min og den dypeste delen av mitt spirituelle univers. (...) Tusen takk for at dere deler denne reisen med meg. Vi har så mye igjen å gjøre. En ny reise har nettopp begynt.»

Bloom var for eksempel også den første transpersonen som gjorde et modell-oppdrag i Vouge India, og har brutt barrierer hele karrieren.

- Ikke bikini, ingen stringtruser

Sports Illustrated signaliserer med dette sitt vedvarende engasjement for sosiale spørsmål, mener New York Times som skriver at for Bloom er dette en plattform for både aktivisme og videre representasjon.

– Da vi gjorde shooten, sa jeg: Ikke noen bikinier, ingen stringtruser, ikke noe nakenhet. Jeg skulle ha på en «one piece», det er det jeg er mest komfortabel i, sier Leyna Blom til avisen.

Les også: «Delete Me»-Amalia (25) om de intime scenene: - Ingen i familien trenger å se meg sånn

- For dem er jeg et verktøy for endring

Hun forteller at hun håper leserne vil se at hennes autonomi og anatomi er vakker, og at man kan bli respektert, verdsatt og elsket uavhengig av kroppsform, seksualitet og hudfarge.

– Jeg fremmer noe som har manglet i verden: transskjønnhet i alle former og størrelser. Jeg representerer det filippinske, det svarte, jeg representerer mennesker som har vært innvandrere – for dem er jeg er verktøy for endring, sier Bloom.

Den svarte og filippinske modellen, skuespillerne og aktivisten Leyna Bloom, vokste opp i Chicago i USA. Hun var den første åpne transmodellen på catwalken under New York Fashion Week og den første ikke-hvite transpersonen til å pryde sidene i Vogue India, skriver CBS News. Hun har også tidligere gått på catwalken for Tommy Hilfiger og figurert i kampanjer for H&M og Levi’s.