At 2019 ikke ble Liam Hemsworths år, er en sterk underdrivelse.

Han startet året som nygift med det alle trodde var hans livs kjærlighet, Miley Cyrus, men endte året som singel, på vei inn i et heftig skilsmisseoppgjør. Og for å toppe det hele – et søksmål for noen bilder han postet på Instagram.

Så var kanskje ikke 2019 så verst for oss andre likevel?

Uansett - tabben på Instagram skjedde to ganger, da Liam benyttet bilder fra bildebyråene «Splash» og «Picture Agency». Det skriver E! News.

Bildebyråene hadde nemlig hatt paparazzi-fotografer tilstede ved innspillingen av «Isn't It Romantic», som Hemsworth medvirker i.

Det første bildet ble postet i Liams Instagram-feed i juli 2018, mens det andre bildet ble lastet opp senere samme dag. Begge bildene ble brukt til å promotere filmen, og til å be følgerne om å stemme på filmen til Teen Choice Movie Awards.

Les også: (+) De hemmelige Netflix-kodene som lar deg finne alle julefilmene

Gjort med vilje, intensjon og for å skade

Om det er Hemsworth selv som har postet bildene, eller noen som styrer Instagram på hans vegne, vites ikke.

Likevel heter det i søksmålet at «fornærmede mener at tiltaltes brudd på rettighetene var gjort med vilje, intensjon og for å skade».

Blir han dømt kan han komme opp i den nette sum av 150.000 dollar for hvert av bildene, nærmere 1,3 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Summen kan dermed havne opp mot 2,6 millioner om han blir dømt for begge bildene.

Les også: (+) Ernæringsfysiolog: – Innmari mange tror at mørk sjokolade er sunnere. Det stemmer ikke

Har datet to modeller siden bruddet

Dette kommer selvsagt på et ubeleilig tidspunkt for Liam. For mens kona har hatt flere offentlige romanser, først klinte hun til med Kaitlynn Carter og nå er hun stormforelsket i Cody Simpson, har Hemsworth holdt relativt lav profil.

Han har for det meste holdt seg i hjemlandet Australia, og forberedt seg til det som kommer til å bli et heftig oppgjør med eks-kona Miley Cyrus.

Riktignok har han blitt observert med et par jenter, som har fått ryktene til å svirre. Først skal han ha datet en modell ved navn Maddison Brown, men dette skal imidlertid ha blitt avsluttet til fordel for en annen modell, Gabriella Brooks.

Hun fikk nemlig bli med ut på helgebrunsj med moren og faren til Liam, så det kan late til at det allerede er blitt ganske seriøst.

Les også: Helseangsten gjorde at Gudrun var mye redd og sliten. Ett grep forandret alt

Kan møte Miley i retten

Neste skritt i skillsmissen for Liam og Miley skjer 21. januar. Da skal alle dokumenter være innlevert, og om det tidligere paret ikke er blitt enige innen den tid, må de møtes i retten, skriver avisen Daily Mail.

Liam skal ha ansatt den erfarne og brutale skilsmisseadvokaten Laura Wasser, som har håndtert skilsmisser for blant annet Ryan Reynolds og Johnny Depp før ham.

Om det blir en offentlig skittentøysvask mellom Cyrus og Hemsworth, er det ingen tvil om at familien til Liam står fullstendig bak ham.

Liams svigerinne og kona til Chris Hemsworth, Elsa Pataky har nemlig sett sitt snitt til å uttrykke hva hun føler om forholdet mellom Liam og Miley. Forholdet varte først i ni år, og deretter under ett år som gift par.

– Svogeren min, vel...etter et forhold han dedikerte seg til i ti år er han demotivert, men han tar det bra, forteller Pataky i et nylig intervju.

– Han er en sterk fyr og han fortjener det beste. Jeg synes han fortjener mye mer, uttalte hun og lot med det hele verden få vite hva hun egentlig føler om Miley.