Gå til sidens hovedinnhold

Lil Nas X setter fyr på internett med «gravid»-avsløring

Rapperens siste stunt skaper reaksjoner.

Natt til fredag norsk tid delte rapperen Lil Nas X (22), hvis egentlige navn er Montero Lamar Hill, et bilde på Instagram som mildt sagt fikk fansen til å sperre opp øynene i sjokk.

Rapperen delte nemlig en bildeserie med flere bilder som viser ham tilsynelatende gravid, men i bildeteksten kunne han forklare hva som egentlig er på ferde. 22-åringen er nemlig «gravid» med sitt nye album – og ikke en ekte baby.

Les også: Lasse Matberg hyller kjæresten i ny bok

For ordens skyld er babymagen en falsk mage.

«Overraskelse! Jeg kan ikke tro at jeg endelig annonserer dette. Min lille lykkeklump, «Montero», kommer 17. september 2021», skriver den unge rapperen til bildeserien.

Blandede reaksjoner

Overfor People kan rapperen fortelle at albumet på mange måter er som en baby for ham. Ideen bak bildene var det han selv som kom opp med, i tett samarbeid med stylisten sin.

– Hun sa: «Wow, det begynner virkelig å falle på plass. Albumet ditt. Babyen din». Og jeg sa: «Ja, dette er babyen min, er det ikke?». Og som en spøk sa hun at vi burde ta gravidbilder – og jeg innså at det var genialt, sier Lil Nas X.

Fansen er imidlertid splittet om annonseringen.

I kommentarfeltet er det nemlig mange som hyller 22-åringen for kreativiteten – mens andre kaster rundt seg med ord som «forstyrrende», «ekkelt», «unaturlig» og «rart».

Les også: Adrian Sellevoll avslører ny kjæreste

Lil Nas X ser derimot ikke ut til å ta seg særlig nær av de negative tilbakemeldingene. På Twitter skriver han følgende til de som har noe stygt å si, med en humoristisk undertone:

«Jeg går offline litt. All denne negative energien er ikke bra for babyen».

Ikke første gang

Dette er ikke første gang den amerikanske rapperen skaper reaksjoner hos fansen for arbeidet sitt.

22-åringen har nemlig skapt overskrifter flere ganger tidligere, blant annet da han slapp musikkvideoen til låten «Montero (Call Me By Your Name)» i mars. I forbindelse med musikkvideoen lanserte han nemlig et par sko i samarbeid med kunstkollektivet MSCHF, og totalt la de ut 666 par sko for salg (666 er kjent som «djevelens tall»).

Les også: Dette er deltakerne i «Farmen» 2021

Skoene var en modifisert versjon av modellen Nike Air Max 97, og ble kalt «Satan Shoes».

I hvert par var det nemlig én dråpe med menneskeblod i sålen, noe som fikk Nike – som står bak originalskoen – til å reagere. Nike saksøkte rapperen og MSCHF, og det hele endte med at alle kjøpere fikk refundert pengene for skoene.