I helgens episode av «Lindmo» på NRK forteller Lilli Bendriss (74) om livet før hun oppdaget at hun hadde spesielle evner. Fra hun var en liten jente på Hareid til hun en dag oppdaget at det hun kaller spesielle evner, som hun sier gjorde det mulig for henne å prate med «den andre siden» - altså ikke levende mennesker.

Lilli Bendriss forteller om hennes motivasjon i livet. Se video her:

I 1968 kom Bendriss hjem til Hareid - med en araber. Dette gikk ikke upåaktet hen i bygda, da dette langt fra var en dagligdags hendelse på den tiden.

- Det var jo nesten bare artig og humoristisk. Det ble jo et stort opprør! Naboene tittet gjennom gardinene og så at jeg hadde tatt med med en araber til Hareid-landet, forteller en lattermild Bendriss til Nettavisen.

Les også: Triana Iglesias om den tøffe «Paradise»-kritikken, mammalivet som endret alt og det spirituelle helsestudioet sitt

Trodde Bendriss ville bli solgt

I bygda gikk det rykter og noen trodde til og med at Bendriss kom til å bli solgt når hun reiste til Algerie med ektemannen.

- På denne tiden var jo folk veldig ignorante. Det er selvfølgelig ikke som i dag, men på denne tiden var det veldig uvant og i hvert fall på Hareids-landet, forteller Bendriss.

Familien til Bendriss var åpne og hun forteller at de likte mannen hennes godt, selv om hun tror de sikkert var litt bekymra.

Les også: Ute av «Camp Kulinaris»: - Jeg trodde hun var den kjedeligste «bitchen» i verden

- Jeg har alltid hatt en herlig familie. Bestefaren min reiste til Amerika og det samme gjorde en tante jeg hadde. Vi er en familie utenfor A4-arket, sier Bendriss.

Hun og mannen var gift i over 40 år. Det er en god del år siden de gikk fra hverandre, men det var ikke før i 2015 at de siste papirene på skilsmissen ble underskrevet.

- Vi hadde en rar greie hvor vi ikke var helt skilt men vi var heller ikke gift.

Prøvde lykken

Bendriss og mannen hennes levde et annerledes liv sammen. De var begge ekstremt eventyrlystne. De prøvde derfor lykken og startet et firma i utlandet. I denne perioden flyttet de fra land til land.

- Vi var litt nomader med store drømmer, men det endte ikke helt som vi hadde ønsket. Til slutt hadde vi mistet alt, forteller Bendriss.

Les også: Taylor Swift donerte 432.000 kroner til fembarnsmor etter at mannen døde av korona

De flyttet tilbake til Norge etter å ha bodd en lengre periode i Paris. Innen ett år hadde de en restaurant og de hadde klart å bygge seg opp igjen. Da var de mer innen for «A4-arket» igjen.

I cowboyhatt blant kvinner med slør

Lilli Bendriss har alltid skilt seg ut fra mengden. Dette er ikke noe som har kommet i nyere tid, men alltid vært der, forteller hun.

Hun og mannen kjørte for eksempel bil fra Norge til Algerie, med en unge som lekte fritt uten setebelte i baksetet. Da de kom frem hadde Bendriss på seg en cowboyhatt og leopardmønstret buksedrakt

- Jeg sto blant kvinner som bar sjal, ikledd cowboyhatt og en leopardmønstret buksedrakt, avslutter Bendriss.