Torsdag inviterer gründer Linda Johansen (54) til fest på restauranten Michaels i Oslo.

Og på gjestelisten er det kun kvinner å finne, i likhet med «kvinner i vinden»-middagen forretningsmannen Christian Ringnes (64) har arrangert tidligere år. Ringnes' årlige kvinnemiddag har derimot ikke blitt noe av de senere årene, og Johansen så dermed sitt snitt til å «stjele» festkonseptet.

– Jeg stjeler rett og slett festen fra Christian Ringnes. Han har pleid å holde denne årlige middagen. Jeg har vært på en del av dem, og de festene var alltid fantastiske. Det var en hyllest til kvinner som har gjort noe på en eller annen måte, forteller Johansen til Nettavisen om kveldens arrangement.

Les også: Politiet måtte stoppe «Kompani Lauritzen»-fest

I utgangspunktet skulle 54-åringen arrangere fest i fjor, men grunnet koronapandemien ble den utsatt.

– 20 personer med munnbind og to meters avstand... Det blir ikke noe trøkk over det, sier Johansen og ler.

Aldersgrense 40

Kveldens festmiddag er kun for kvinner, men ikke for alle kvinner. Verten har nemlig satt en aldersgrense for gjestene.

– Aldersgrensen er 40, og det passer jo bra med tanke på at jeg også lanserer boken min, «Fantastisk etter 40». Og hudpleiekonseptet mitt har med årene blitt produkter for damer som er aldrende. Også kjenner jeg veldig på min egen aldring. Den følelsen av å være usynlig, det skjer ting med kroppen som man ikke synes er noe særlig stas, forteller Johansen om hvorfor festen har aldersgrense, og fortsetter:

– Det er mange aspekter ved dette som gjør at jeg brenner veldig for voksne damer. Og derfor ble også greia med festen at den skal være for voksne damer. Så det er aldersgrense 40.

Les også: Blodig drama på «Farmen»: Måtte tilkalle lege

Det er imidlertid to under 40 som har fått snike seg med på gjestelisten. En av dem er Lene Alexandra Øien (39).

– Hun må bare komme, også litt fordi vi deler litt samme bakgrunn. Hun er en sånn superpower-dame. Men utover det kommer man ikke inn hvis ikke man har blitt voksen og kjent på hva det er, forteller Linda Johansen og legger til:

– Denne festen er en hyllest til de voksne damene.

Lover en god fest

Utover aldersgrensen har Johansen ett krav til gjestene sine, nemlig hva de kler seg i.

– Man må kle seg «fabulous», fastslår 54-åringen.

– Og det betyr at du skal ha på deg de skoene som du får gnagsår av. De skal være vonde. Og om man så har på seg et antrekk som er kort eller trangt eller med paljetter, det spiller ingen rolle, legger den engasjerte festarrangøren til.

Les også: Sophie Elise avslører detaljer om singellivet

Hun kan love en kveld med god stemning, flotte gjester og spennende underholdningsinnslag på scenen.

– Det kommer alt fra næringslivsledere til kjente damer og musikere. Og vi skal få litt aldrende, internasjonale, slitne stjerner på scenen. Også blir det musikk på høyt nivå. Vi skal få god mat og ubegrensede mengder bobler, sier Johansen.

– Det blir enkelt og greit en fest, totalt overfladisk.

Årlig arrangement

Dette blir første gang Johansen arrangerer kvinnemiddagen, men hun håper å kunne gjenta suksessen årlig.

– Det handler ikke bare om festen i seg selv. For meg er det også et symbol på hva jeg har fått til, deler hun og legger til:

– Hvis man tenker tilbake så startet jo min gründerreise på hjemmekontor, og hvis man går enda lenger tilbake så var jeg glamourmodell. Og da er det noe med den reisen, å faktisk kunne bygge en business, som gjør at nå kan jeg stå her og invitere fantastiske damer og lage en fest for oss alle.

Om det blir en fest hvert år eller ikke kommer imidlertid an på hvordan businessen går for Johansen fremover.

– Mitt ønske er at vi skal kunne gjøre dette i flere år fremover. For meg er det også fint å gjøre den til et symbol på det jeg har fått til. Så hvis det ikke blir fest neste år så går ikke sjappa så bra. Da kan man se om det går bra for butikken eller ikke, sier Linda Johansen til Nettavisen og ler.