OBS! Denne saken inneholder avsløringer om den kommende episoden av «Kompani Lauritzen».

Se video: Linnéa Myhre bryter ut i gråt foran kapteinen - men til ingen nytte:

Det begynner for alvor å tilspisse seg inne på militærleiren til «Kompani Lauritzen». På lørdag er det duket for semifinale der seks deltakere skal bli til fire fullverdige jegere i troppen til programleder og oberst, Dag Otto Lauritzen (64).

Les også: Bernt Hulsker skapte problemer for de andre «Kompani Lauritzen»-deltakerne. Na har han tatt grep

Deltakerne skal testes i et intenst og brutalt overlevelsesdøgn, der de blant annet må klare seg helt på egen hånd ute i naturen med svært begrensede midler. Noe av det deltakerne må beherske er å tenne et bål, slik at de kan få stekt fisken de har fått utdelt og ikke minst for å holde varmen.

– Veldig vanskelig

Utfordringene melder seg derimot raskt da et regnvær, som later til å aldri slutte, serverer deltakerne våt mark og fyring. Det blir dermed svært problematisk å få fyr på bålet, og flere av deltakerne får verken i seg varme eller mat.

– Det hadde regnet i flere dager, og hver eneste lille kvist i hele skogen var våt. Fenriken, som nok har tent et par tusen bål i sitt liv, skulle vise oss hvordan vi skulle gjøre det før øvelsen og til og med han brukte lang tid før han fikk det til, sier influenser, forfatter og kompanirekrutt 76, Linnéa MyhreMyhre, til Nettavisen.

– Det krever nok en viss kunnskap for å mestre det, og for en som aldri har tent noe bål før ble det vanskelig, fortsetter hun.

Tilkaller hjelp

Myhre hadde i utgangspunktet en svært positiv innstilling til oppgaven, men etter flere iherdige forsøk for å finne tørre kvister til å få fyr på bålet, rakner det til slutt for Myhre – som verken finner en tør kvist eller får et gnist på bålet.

Hun bestemmer seg til slutt for å tilkalle hjelp.

Se klipp øverst i saken!

– Jeg er jo egentlig ikke noe glad i å være klissvåt eller bygge gapahuk ute i regnet, men jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle være positiv og få det til. Jeg er imidlertid såpass realist at jeg skjønner når noe faktisk ikke går, og det er når du innser at ting ikke blir som planlagt og du ikke har noe plan b, at jeg har vanskelig for å finne løsninger. Og da blir man rett og slett fortvilet, sier Myhre til Nettavisen.

Etter noen minutter kommer kaptein Hammersmark til unsetting - men til tross for gråt og fortvilelse fra Myhre er det ingen trøst å få.

– Hva vil du jeg skal gjøre med det? spør kapteinen.

– Nå er vi der hvor vi kan havne, og da er det faktisk ikke et tema å sette seg ned og grine, fortsetter han.

- Uverdig

Om taktikken til kapteinen overfor Linnéa Myhre var den riktige å ta på det tidpunktet gjenstår å se i lørdagens episode av «Kompani Lauritzen».

Linnéa Myhre har derimot sett hele episoden allerede. Selv om hun viser seg på sitt mest sårbare overfor det norske folk, gruer hun seg ikke spesielt til det kommer på TV.

– Det er jo uverdig å sitte og grine over et bål på TV, selvfølgelig. Men det var verre å sitte der i timevis i regnet med blødende hender og forsøke om og om igjen, sier Myhre.

– Alle får ikke til alt, og jeg synes ikke det er flaut å verken grine eller ikke få til et perfekt bål av våt ved på første forsøk. Jeg hadde ingen ambisjoner om å være best, jeg ville bare gjøre mitt beste, fortsetter hun.