Linnéa Myhre (31) debuterer som programleder i VGTV-serien «Da vi styrte internett», der hun i ekte «Hver gang vi møtes»-stil har samlet fem av landets største, tidligere toppbloggere til en prat om karrieren og tiden i rampelyset.

Da Nettavisen møtte den ferske programlederen under premieren på serien torsdag denne uken, kunne hun fortelle hvor denne fascinasjonen for nettopp bloggere kommer fra.

Les også: Julie Bergan våknet opp avkledd på et hotellrom

– Det er nok fordi jeg kommer litt fra det selv. Også synes jeg bloggere har blitt plassert litt i en bås, som litt teite og kanskje overfladiske, men jeg synes det er mer som ligger bak enn som så. Og jeg synes det er veldig gøy å dykke ned i fortiden og se tilbake på ting vi har lagt bak oss, deler Myhre.

«Sinnablogger»

Linnéa Myhre har selv vært aktiv blogger, men hun føler seg ikke nødvendigvis som en del av «bloggverden».

– Bloggverden har alltid vært veldig rosa, og jeg var aldri det, sier hun til Nettavisen.

– I etterkant kan man kanskje diskutere om jeg var det likevel, men jeg var nok litt på utsiden, ja. Så jeg har kanskje alltid følt meg som ikke en del av den gjengen. Og da blir man naturlig en litt kritisk røst i den gjengen, legger hun til.

Les også: Linnéa Myhre og Emil Gukild overrasket på rød løper: – Vi bor sammen

31-åringen gikk nemlig lenge under beskrivelsen «sinnablogger», og selv om hun ikke lenger er blogger legger hun ikke skjul på at hun fremdeles kan være bransje-kritisk.

– Jeg slengte med leppa fra tidlig av, så det har jeg gjort i ti år allerede. Så det å skulle komme med litt kritiske kommentarer i denne serien har ikke vært noen overgang i det hele tatt, forteller programlederen til Nettavisen og ler.

– Angrer på alt

Selv om Myhre ikke var blant de mest aktive toppbloggerne, nådde hun ut til et stort publikum.

I dag angrer hun på det meste hun skrev på bloggen sin:

– Jeg angrer på alt, egentlig. Det kan jeg helt oppriktig si. Jeg står ikke inne for noe av det jeg skrev på internett.

Videre forklarer hun hvorfor:

– Det er som med alle andre mennesker. Vi forandrer mening, og kan angre på noe vi har lagt ut enten det er på Instagram eller Facebook. Og når man har et så stort publikum... Da husker folk godt hva du har sagt eller ment.

Les også: Whitney Port mistet tre barn på tre år

– En ting er det du legger ut på din private profil på Facebook. Men når du da har skrevet det og kringkastet det til hele Norge, så tror folk at du fortsatt mener det selv om det er tolv år siden. Så det er litt sånne ting man må leve med i etterkant. Men sånne ting har vel alle, legger hun til.

– Fastlåst i et mønster

Myhre håper serien kan bidra til at de utenfor bloggverden kan få en påminnelse om at man kan forandre seg.

– Det er litt problematisk, og det snakker vi om i serien, at vi blir fastlåst i et mønster. Du har ikke lov til å bli eldre og endre mening, for da er du dobbeltmoralsk, forklarer Myhre.

Selv valgte hun å ta et oppgjør med sin egen bloggfortid på originalt vis i «Da vi styrte internett».

Les også: Clooney går hardt ut etter Baldwin-tragedien

– I serien brenner vi det vi vil legge bak oss, sier hun.

– Så da brenner jeg hele bloggen min. Vi prøver å åpne en dør til at dette skal vi glemme, og samtidig minne de som ser på at det er lov å endre mening – selv om man er offentlig.