I en årrekke var flere av NRKs gamle humorserier borte fra arkivet som følge av en rettighetskonflikt. Dette året landet NRK en ny avtale, og nå har flere av seriene returnert til strømmetjenesten.

I september ble Linn Skåbers (52) «Hjerte til hjerte» tilgjengelig på NRK TV igjen, og komiserien later til og fortsatt begeistre folk. De siste månedene har nemlig serien tatt av i sosiale medier.

Les også: Linn Skåber avslører flytteplaner: – Drar i januar

Den siste tiden har klipp fra humorserien blitt delt på blant annet Facebook, TikTok, og Instagram. I tillegg har kommentarfeltene blitt fylt opp med jubel fra seerne.

Denne «Hjerte til hjerte»-boomen kommer dog ikke overraskende på Linn Skåber.

– Jeg har ventet på det ganske lenge, sier Skåber til Nettavisen.

Levd videre gjennom fansen

Det voksende engasjementet på sosiale medier har også nådd Skåber, og hun legger ikke skjul på at hun elsker at serien har fått et nytt liv igjen.

– Jeg får mye bilder av folk som ser på «Hjerte til hjerte», med en pute foran ansiktet, ler hun.

I den humoristiske NRK-serien spiller Skåber en mer «overdreven og ufyselig» versjon av seg selv, og i løpet av de to sesongene havner hun i flere ubehagelige situasjoner.

Les også: Tilbyr brystmelk i beste sendetid på NRK: – Litt usikker på om jeg har lyst til å se mer

Selv om serien har fått en oppsving denne høsten, mener Skåber at serien har klart å leve videre selv etter 15 år. Det er takket være de ivrigste tilhengerne, sier hun.

– I løpet av disse årene har jeg blitt kontaktet av noen vennegjenger som holder det gående. De kan replikkene bedre enn meg, sier skuespilleren og legger til:

– «Hjerte til hjerte» har fulgt meg litt hele tiden, men det er veldig gøy at den synes igjen nå.

– Deilig å gjøre han flau

Som nevnt er det ikke mangel på pinlige scener i «Hjerte til hjerte», og det er ikke helt uten grunn at serien har blitt beskrevet som «pute-TV».

Det tok imidlertid litt tid før 52-åringen klarte å se på serien selv, men nå kan hun nyte serien sammen med blant andre skuespillersønnen, Niels Halstensen Skåber (20).

Men å se på «Hjerte til hjerte» med en romantisk partner er derimot helt utelukket:

– De kjærestene jeg har hatt opp gjennom årene har ikke fått sett så mye av det. Jeg klarer ikke å se på det sammen med noen som synes jeg er mye finere enn det jeg er, ler hun.

Som nevnt har Skåber og sønnen sett seg gjennom serien, men «Hjerte til hjerte»-stjernen avslører at også vennegjengen til 20-åringen benket seg foran TV-en for å se på serien.

– Jeg tror de hadde en pute foran ansiktet. Det er deilig å kunne gjøre sønnen min litt flau, ler Skåber.

Kryptisk om veien videre

Komedieserien ble en suksess i 2007, men etter at den andre og siste sesongen kom ut i 2008, ble det brått stille.

På spørsmål om Skåber har vurdert å lage en tredje sesong kommer hun med et kryptisk svar:

– Vi får se. Kanskje. Det hadde vært litt gøy, sier Skåber lurt.

Det er ingen tvil om at 52-åringen er stolt over «Hjerte til hjerte», og hun legger ikke skjul på at hun har vurdert å lage en tredje sesong siden seriens slutt.

Men ifølge skuespilleren har ikke alle brikkene falt på plass helt ennå.

– Jeg har ikke fanget den ideen jeg mener skal representere serien videre. Jeg har lyst til å finne på noe annerledes og genialt. Det tar jo litt tid, sier Skåber.

Nylig avslørte skuespilleren overfor Nettavisen at hun skal flytte til Berlin på nyåret. Skuespilleren skal bare bo i den tyske byen i en måned, men hun hinter til at hun kanskje pønsker ut noen ideer mens hun er i Berlin.