- Tråd: TVNorges «16 ukers helvete» er kanskje det jævligste jeg har sett siden Kari Jaquesson lagde slanke-tv med BARN i 2006. Hva er det dere DRIVER MED, TVNORGE?? ER DET INGEN VOKSNE PÅ JOBB?, skrev Myhre på Twitter, mandag ettermiddag.

Les også: Dorthe Skappel letter på sløret om «Farmen kjendis»-tilværelsen: – Var utrolig belastende

Og hun la til:

- 16 weeks-konseptet er i utgangspunktet idiotisk prosjekt, men man hadde jo et lite håp om at de greide å balansere det med litt folkeopplysning. Som feks at: SLANKING VIRKER IKKE. LIVSKVALITET MÅLES IKKE I KILO. MAT ER IKKE FARLIG. Men neida, her skal vi gå i ALLE fellene.

Den 31 år gamle influenseren og forfatteren refererte da til den nye realityserien «16 ukers helvete», hvor seks kjendiser skal få hjelp til å komme i bedre form og endre på livsstilen sin. En av kjendisene som er med, er plateprodusent og programleder Christer Falck.

- Synsing og gjetting

52-åringen har tydeligvis fått med seg Myhres Twitter-tirade, fordi mandag kveld har han selv mye på hjertet.

«Se her ja!

Slakte meg er det noen som prøver å score billige poenger av at noen ønsker å få et sunnere og bedre liv (trenger du virkelig ENDA flere følgere nå, Linnéa Myhre?)

Det er deilig å sitte på fasiten blant all synsingen og gjettingen (har vært tilstede hver dag i alle 112 dagene vi har spilt inn programmet) og dessverre må jeg skuffe både deg, Linnea, og alle dere som liker å skumlese nyhetene der ute; dette programmet funker og har gode hensikter.

Les også: «Paradise Hotel»-vinner dømt for voldtekt. Nå tar Nent grep

Vekta har vel vært den minst viktige delen av programmet og den delen som det har vært minst fokus på, i alle fall fra produksjonens side. Jeg selv har veid meg hver dag, for å se at pila nå er akkurat der den skal. Jeg vet hva trivselsvekta mi er, men de siste to årene satt jeg jobb over helse, og da gikk det som det gikk. Vekta er nå der den skal være en stund, og jeg tror jeg har nok verktøy i kassa nå til å holde den der. Verktøy jeg ikke hadde for fire og en halv måned siden. Verktøy alle burde ha, som sliter med vondter og kanskje det lille sideflesket som gjør at kroppen går litt saktere enn ønsket.

Linnéa Myhre fokuserer først og fremst på KILOENE, og denne SLANKEKUREN vi har vært med på SOM IKKE FUNKER, for det kan hun si med stor sikkerhet si, basert på 1 1/2 program. IMPONERENDE. Noen fingre i halsen på 2000-tallet og VIPPS så er man også ekspert på ALLE ANDRES matvaner. (Nei, Gud, Christer, du kan da ikke skrive sånn, husk at du kalte en jente FHM-Chubby i 200?...og, unnskyld...det var umodent)», er noe av det Falck skriver i et langt innlegg på Facebook.
Nettavisen har kontaktet Falck og Myhre for en kommentar mandag kveld, men foreløpig har hverken Falck eller Myhre besvart våre henvendelser.

Går ut mot «farlig besserwisser-holdning»

Et av hovedpoengene i innlegget til Falck, er at han selv forstår veldig lite av at Myhre kritiserer et program som hun har sett lite av.

«Vi er altså en gjeng på 6 personer. Vi er 45,5 år gamle i snitt. Vi kan le av flesket vårt, fordi flesk kan være gøy. Fordi vi er voksne. Fordi vi har opplevd litt. Flesk er aller best når det ikke er der, men når man først har det, så bør man a) le av det eller b) fjerne det. Alt i mellom er bare tull. Men å gjemme flesk, late som det ikke finnes, snakke som om flesk er bra, det tror jeg er farlig.

Men farligst av alt er å ta på seg en sånn besserwisser-holdning etter å ha sett 90 minutter av et program på nærmere 500 for å booste kommentarfeltet sitt», skriver Falck.

Han utdyper for egen del at programmet har vært en «gamechanger», ved at formen har blitt bedre, knærne gjør langt mindre vondt og at han nå vil ha langt mer energi for å leke med sin kommende sønn.

Les også: Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand ble mamma for fjerde gang

Tidligere på mandag ble Discovery konfrontert med Myhres kritikk, da svarte de følgende til VG:

– I «16 ukers helvete har vi tatt med seks kjente deltagere som har ønsket seg en livsstilsendring. De har alle hatt helt forskjellige forutsetninger, men også helt forskjellige mål. Programmet følger deltagernes vei til målene sine. Det er ikke et folkeopplysningsprogram, sa Ola-Magnus Svihus, kommunikasjkonsrådgiver i Discovery, til VG.

Han mente at Myhres kritikk bar preg av at hun har bare sett én av åtte episoder.