De siste ukene har norske tv-seere blitt bedre kjent med Sven Grimstvedt (30) i tv-programmet «Linni søker drømmeprinsen», der Linni Meister (36) jakter kjærligheten i idylliske Kragerø. Og Grimstvedt har vist seg å overraske.

For mens 30-åringen i begynnelsen av programmet virket noe tilbaketrukken og stille, har han de senere ukene vist litt mer av seg selv på skjermen. Blant annet har han fortalt Meister om en halvkriminell båttur til Danmark – i tillegg til at han har lettet på sløret om da han ble overfalt i Frankrike.

Les også: Linni-frieren måtte deaktivere Instagram: – Ble tilbudt 40.000 kroner

– Jeg ble knivstukket i Frankrike. Jeg ble ranet, har Grimstvedt uttalt overfor Linni Meister i datingprogrammet.

Det var for fem år siden, i Marseille i Frankrike, at en middag etterfulgt av barbesøk tok en dramatisk vending.

Ransforsøk med kniv

Overfor Nettavisen forteller Grimstvedt at han gikk alene hjem da det han beskriver som fire lokale helter dukket opp.

– De ville ha klokka jeg hadde på meg, den glinset kanskje litt for mye. Men jeg var ikke så interessert i å gi den fra meg, så da ble det litt bråk og slåssing, minnes han, og legger til:

– Jeg husker at jeg fikk et hardt slag i overleppa, så svimte jeg av. Og da jeg våknet kjente jeg at det var noe rart som hadde skjedd i munnen. At tennene var borte. Men jeg fikk ikke med meg at leppa og ganen var skadet, også. Jeg trodde jeg bare hadde fått noen slag og at noen tenner hadde røket.

Les også: Satt ut av «sprengkåte karer» i «Linni søker drømmeprinsen»: – Luktet jo testosteron på lang avstand

I virkeligheten var det mye mer dramatisk:

– Det jeg ikke hadde fått med meg var at jeg ikke bare hadde blitt slått, men også knivstukket. Da jeg våknet hadde jeg kutt både i leppa og i ganen - pluss at jeg manglet fire tenner.

Se øyeblikket da Grimstvedt fortalte Meister om de falske fortennene sine i videoen under:

Fant aldri gjerningspersonene

Da Grimstvedt kom til bevissthet igjen var det et blodig syn som møtte taxisjåførene han prøvde å stoppe, noe som skulle vise seg å bli en utfordring. Ifølge Grimstvedt var det nemlig ingen som ønsket å ha en blodig passasjer i baksetet.

– Jeg sto der i en hvit, blodig t-skjorte. Jeg så jo ikke ut. Men til slutt fikk jeg haike med en russer, minnes han.

Les også: Likegyldig etter «brudd» med Linni: – Jobben er viktigere enn tv-programmet

Tilbake på hotellet møtte Grimstvedt en kollega, før turen bar videre til sykehuset. Der ble det som var kuttet opp sydd igjen, før politistasjonen ble neste stopp. Der ble overfallet anmeldt, men politiet fant aldri ut av hvem det var som hadde prøvd å rane nordmannen som var på vei hjem fra bar.

For øvrig klarte uansett ikke firerbanden å rane ham.

– Klokka fikk de aldri, nei. Så den har jeg fortsatt på armen.

– Verden kan være brutal

Det har nå gått fem år siden overfallet i den franske storbyen, og Grimstvedt blir i dag kun minnet på overfallet i form av de manglende tennene. For selv om han har fått festet to tenner med stifter, er fortennene han i dag har løse.

– Jeg har hatt litt problemer med ganen, så det må feste seg litt før jeg får satt inn fortennene permanent. Men det kommer vel på sikt. Jeg har boret og gjort det klart, sier han.

– Ellers var jeg heldig og hadde en veldig flink kirurg i Frankrike, så det er ikke så synlig. Man ser at det er et lite arr fra leppa og opp til nesa hvis man ser veldig nøye etter, men det synes ikke så godt nå, legger 30-åringen fra Nissedal til.

Mentalt har han også sluppet unna det aller verste:

– Jeg husker jeg tenkte at jeg håper ikke jeg får en psykisk knekk av dette, for det styrer man jo ikke selv. Knekker du et bein så gror det igjen, men sånne her ting vet du ikke hvordan du reagerer på. Men jeg har ikke mistet noe søvn over det. Jeg reiste ned igjen en måned senere, det gikk fint.

Les også: Bli kjent med Linni Meisters drømmeprinser

Men selv om det i dag går bra med Grimstvedt, er han ikke i tvil om at han på mange måter slapp «billig» unna:

– Det var nok flaks at jeg ikke ble truffet i halsen eller noe annet sted. Jeg var litt gul og blå på kroppen, manglet fire tenner og hadde kutt både i leppa og i ganen, men det kunne gått mye verre. Verden kan være brutal av og til, fastslår han.