Gå til sidens hovedinnhold

Lise Finckenhagen ble sendt hjem av produksjonen: - Ikke forsvarlig

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

På en dag mistet «71 grader nord»-gjengen to deltakere.

Tidligere i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» fikk TV-kokk Lise Finckenhagen et litt ublidt møte med en hest da de skulle frakte flere hester flere kilometer i ulent terreng.

Hesten hun leiet tråkket nemlig ned i samme grop som Finckenhagen og reagerte med å slå ut beinet, og sparke henne i foten.

LES MER: Smertefulle scener i «71 grader nord»: - Trodde jeg hadde knust foten

Til tross for voldsomme smerter bet Finckenhagen tennene sammen, og har gått på den vonde foten helt frem til kveldens episode av den tøffe realityserien.

Etter å klatret seg opp til en topp, flere hundre meter over havet, innser nemlig TV-kokken at hun kanskje har strukket strikken litt for langt. En strekk i leggen gjør at skaden forverrer seg, og da deltakerne kommer tilbake til hytta, klarer ikke Finckenhagen lenger å stå på foten.

Produksjonen måtte gripe inn

Til slutt ser produksjonen seg nødt til å gripe inn og tilkaller en lege som ser på den vonde foten til Finckenhagen. Foten, som er så hoven, viser seg å være hardt skadet.

Ifølge legen har hun blant annet revet av flere muskelfibre som gjør at hun har mye blod i foten.

- Du har såpass vondt at det er ganske mye trykk rundt leggen din, jeg synes ikke det er forsvarlig å måtte presse deg ut på noen flere turer, sier legen til Finckenhagen.

Se klipp øverst i saken!

Glad for legens dom

For Finckenhagen var dette selvsagt svært triste nyheter, likevel var hun glad for at legen tok henne på alvor.

- Nei, akkurat da hadde jeg kommet til et punkt der det ikke var mulig å fortsette. Jeg er glad for at han tok den avgjørelsen. Jeg ville ikke ta den selv. Jeg ville ikke skuffe laget mitt, men det var så vondt at det var helt umulig å fortsette, sier Finckenhagen til Nettavisen.

LES OGSÅ: Stor dramatikk etter skrekkscener

Gjennom sin deltakelse i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» imponerte Finckenhagen stort. Selv om hun hadde vondt, lot hun likevel ikke smertene stoppe henne i å fullføre.

- Jeg visste ikke hva det var. Men jeg visste at det ikke var farlig. Så da gønner man på. Man er i en konkurranse, og man ønsker å bli lengst mulig. Det er kjipt å være den som er skadet. Man vil ikke at det skal gå utover noen, sier hun.

Fortsatt vondt i dag

Om produksjonen burde kommet inn tidligere og tatt en avgjørelse på foten hennes, ønsker ikke Finckenhagen å spekulere i.

Etter at hun kom hjem fra innspilling kontaktet hun lege, og nye undersøkelser ble tatt.

- Den er fortsatt veldig vond. Men jeg klarer å bevege på den. Jeg har begynt å løpe litt igjen, men jeg klarer ikke vri på den. Jeg kan for eksempel ikke spille fotball enda, forteller Finckenhagen.

Det er hele fire måneder siden Finckenhagen kom hjem fra innspillingen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

- Vi har lege med oss på alle turene på «71 grader nord» som følger deltakerne tett. Deltakerne får også nødvendig oppfølgning når de kommer hjem, sier presseasvarlig for programmet, Marianne Aamø, til Nettavisen og fortsetter:

- Lise valgte i samråd med legen å fortsette etter at hun ble sparket i foten av en hest på en av etappene. Da hun var uheldig å skade seg på nytt på isbreen og foten ble verre, var det ikke forsvarlig å la henne fortsette. Lise har vært utrolig tøff og stått på hele veien, og vi er veldig imponerte over innsatsen hennes. Lise har vært en stor del av suksessen denne sesongen.

LES OGSÅ: Niklas Baarli ble kvitt høydeskrekken: - Flere trodde jeg løy

Flere som måtte hjem

Lise var imidlertid ikke den eneste som måtte pakke sekken å reise hjem fra den eventyrlige konkurransen.

Etter en iherdig innsats i denne ukas utslagskonkurranse var det Pål Tøien, bedre kjent som OnklP, som trakk det korteste strådet og måtte forlate konkurransen.

- Det var utrolig kjipt, uttalte Tøien i episoden og syntes det var svært vemodig å måtte reise hjem allerede.

Nettavisen har ikke lykkes med å få en kommentar fra rapperen.

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» sendes på TVNorge torsdag og søndag klokken 20:30.

Kommentarer til denne saken