*Nettavisen* Livsstil.

Live påskequiz hver dag - direkte på Nettavisen klokken 20.00

Ingen påske uten quiz!

12.04.20 10:18

For å gi det norske folk litt god, gammeldags påskeunderholdning, vil Nettavisen i samarbeid med Quizappen bryne deg på en direktesendt påskequiz ledet av norske komikere, hver dag påsken i gjennom.

Quizzen er nå ferdig - men du kan se alle sendingene i denne saken. Den siste finner du øverst, og resten av sendingene ligger i bunnen av artikkelen.

Sendingen vil også bli sendt på Nettavisens facebookside, hvor du kan kommentere mens sendingen pågår.

Live påskequiz med norske komikere

- I min familie har den fremste påskeaktiviteten alltid vært quiz med god avstand. Så for meg er dette påske «as usual», sier Hans Olav «Hanso» Ingholm til Nettavisen. Han er en av flere norske komikerne som skal lede sendingene.

Les også: Råd fra psykolog: Snu koronakrisen til noe positivt ved å gjøre mer av disse tre tingene

Det er strenge regler til å holde avstand og begrense sosial kontakt nå under korona-krisen, og Ingholm håper en direktesendt quiz kan bidra til å få opp påskestemningen og gi et morsomt fellesskap for nordmenn i påsken.

- Hvis den fremste innsatsen vi kan gjøre for verdenssamfunnet i år er å tilbringe påsken hjemme, så tenker jeg at det er noe vi kan klare, sier han.

I tillegg til Ingholm vil quiz-sendingene ledes av blant andre Henrik Fladseth, Emil Lystvedt Berntsen, Leo Magnus de la Nuez, Tommy Steine og Eirik Steine.

Få påskefølelsen hjem

Quizen sendes direkte og publikum oppfordres til å kommentere og bidra underveis i sendingen. Vil du kommentere kan du gjøre det under dette Facebookinnlegget.

- Det er kosen som står i fokus. Quizen er mer en slags artig støttespiller som sørger for at vi ikke glir helt ut, sier Ingholm.

- Erfaringsmessig vet publikum best hva publikum vil ha. Så det blir bedre om folk kommenterer hardt og ukritisk, legger han til.

Les også: - Hytteforbudet er hverken smittevern eller beredskap - og i strid med Grunnloven

Ulempen med quiz som gjøres ved hjelp av digitale hjelpemidler er at fristelsen for å jukse fort kan bli stor. Det håper quizvertene at folk holder seg for gode til å gjøre.

- Skal du jukse må du gjøre det med stil. Den siste som klarte det var Ingrid Espelid Hovig, så jeg tenker det ikke er noen vits å prøve engang, sier Ingholm avslutningsvis.

Tips! Hvis du laster ned Quizappen allerede nå, er du klar til å få hjelpsomme hint underveis i sendingen hvis spørsmålene blir for vanskelige.

Sendingen fra fredag 10.april:

Sendingen fra torsdag 9.april:

Sendingen fra onsdag 8. april:

Sendingen fra tirsdag 7.april:

Sendingen fra mandag 6.april:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag